Kvickly forvandler Black Friday til Helping Friday

Kvickly Albertslund gider ikke stress og jag. Derfor har varehuset omdannet Black Friday til Helping Friday med en ganske usædvanlig indsamling.

På fredag slås dørene op til den helt store forbrugerfest, når mange butikker rundt om i landet holder Black Friday med ekstra nedsatte varer.

quote Alle mennesker render rundt for at finde de bedste tilbud, og der bliver en stresset atmosfære. Det bryder vi os ikke om. Derfor har vi ændret Black Friday til Helping Friday.

Jonas Møller, varehuschef i Kvickly Albertslund

I Kvickly i Albertslund har man dog valgt at gå noget anderledes til værks med et alternativt koncept, hvor man i stedet vil lade kunderne samle varer ind til udsatte familier, skriver Albertslund Posten.  

- Alle mennesker render rundt for at finde de bedste tilbud, og der bliver en stresset atmosfære. Det bryder vi os ikke om. Derfor har vi ændret Black Friday til Helping Friday, siger varehuschef Jonas Møller fra Kvickly Albertslund, til avisen.

Friske ænder eller steg

Han fortæller, at der i varehusets forområde på de bedste salgspladser vil være opstillet fire kundevogne nu på fredag samt lørdag og søndag.

Desuden er der på skilte fortalt, hvad Helping Friday går ud på. I stedet for at samle penge ind, kan kunderne så købe varer til familier, der ikke selv har råd.

 - Kunderne får tilbudt en seddel, hvor der står, hvilke varer det vil være en god idé at købe til de udsatte familier. Meningen er så, at man handler i butikken og lægger varerne til de udsatte ned i kurven. Det er typiske julevarer, som vi alle finder helt naturlige at have i vores hjem – men som skaber meget stor glæde for de udsatte. Hvis man køber ferske varer, veksler vi varerne til beløbet og sørger for, at det er friske ænder eller steg, der bliver delt ud til foreningen Hjælp til Udsatte, siger varehuschefen til Albertslund Posten.

Indsamlede 18.000 sidste år

Kvickly i Albertslund prøvede sidste år konceptet af for første gang, og ifølge Jonas Møller var det en stor succes. 18.000 kroner blev samlet ind til foreningen ’Hjælp til Udsatte’, som igen i år vil modtage donationerne fra kunderne.

Senere på året vil de indsamlede varer blive delt ud af foreningen ved et arrangement, hvor familierne vil modtage deres julevarer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

wolt

Er sultne efter bedre løn: Fredag aften strejker Wolt-bude i København

Irma i Valby(3)

playFor tre år siden var dagligvarebutik truet af lukning – nu er den kåret som kædens bedste

Bageri

Klamme fund i bagerier udløser politianmeldelse og bøder

eksempler

Se tricksene: Sådan bliver du lokket til at købe mere på nettet

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere