Kommune vil straffe firmaer i skattely

'Vi vil vise vejen', lyder det fra Albertslunds borgmester, der blæser til kamp mod firmaer i skattely.

Et politisk flertal i Albertslund vil straffe de firmaer, som har penge i skattely.

Kommunen vil derfor stoppe samarbejdet med firmaer, hvis de ikke kan dokumentere, at de overholder loven i det danske skattesystem, skriver tv2.dk.

- Vi vil vise vejen for, hvor langt landets kommuner kan gå for at sikre, at skatteborgernes penge ikke ender i skattely, siger socialdemokratisk borgmester i Albertslund, Steen Christiansen.

- Det er vigtigt, at virksomhederne overholder lovgivningen, og derfor skal alle, der leverer varer- og tjenesteydelser til kommunen, kunne dokumentere, at de overholder reglerne.

Socialdemokraterne, SF og De Radikale har tilsammen flertal i Albertslund byråd.

De er parate til at indføre kontrol med virksomheder og deres banker for at holde styr på, at de ikke sender penge ud af landet til eksempelvis Cayman Islands, Panama eller andre steder i skattely.

Men ifølge en skatteekspert risikerer kommunen selv at komme på kant med loven. Det er nemlig ikke altid ulovligt for virksomheder at arbejde på at bringe deres skat ned.

På den måde kan en kommune som Albertslund uretmæssigt komme til at straffe en samarbejdspartner, der ikke har forbrudt sig mod nogle love, siger skatteadvokat og ekstern lektor ved Aarhus Universitet, Torben Bagge.

- Man skal passe på med at agere moralens vogter, hvis man selv ender med at begå en ulovlighed. Hvis leverandøren begrænser sine skatter på lovlig vis, risikerer kommunen at handle ulovligt, siger Torben Bagge til tv2.dk.

Borgmester Steen Christiansen kan ikke pege på konkrete tilfælde, hvor kommunen har afsløret en leverandør i at sende skattepenge ud af landet, skriver tv2.dk.

Tiltaget kommer derimod som en reaktion på afsløringen af de 11,5 millioner dokumenter, som viste, at et firma i Panama havde hjulpet velhavere og virksomheder fra alle dele af verden med at skjule formuer fra deres lokale myndigheder. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Affaldssortering

playCorona giver ekstra affald i Storkøbenhavn: - Der er opstået en pulterkammereffekt i hjemmene

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere