Kommune vil nu undersøges af politiet i Lennart-sagen

Albertslund Kommune vil nu have politiet til at vurdere, om de har begået noget strafbart i sagen om 51-årige Lennart Henriksens død.

Sagen om Lennart Henriksen, der uden opsyn døde på en terrasse på et plejecenter i Albertslund en kold januarmorgen i 2019, skal granskes af politiet.

Det oplyser Albertslunds borgmester, Steen Christiansen, lørdag i en mail til TV 2 Lorry,

Han vil nu have politiet til at gennemgå samme materiale, som dannede grundlag for advokatfirmaet Elmanns undersøgelse af Lennart Henriksen død og kommunens ageren i sagen.

Som TV 2 Lorry fortalte tidligere på ugen er resultatet af den ti måneder lange advokatundersøgelse mundet ud i hård kritik af kommunen, som begik flere graverende fejl og svigt.

Blandt andet konkluderer rapporten, at Lennart Henriksen, som havde ligget i mere end fire timer alene i det iskolde januarvejr, sandsynligvis kunne have været i live i dag, hvis kommunen havde holdt ordentligt øje med ham.

Eksperter: Kommunen kan muligvis straffes

To jurister med ekspertise i straffeloven har efterfølgende vurderet over for TV 2 Lorry, at Albertslund Kommune kan have begået uagtsomt manddrab.

Advokat Mads Pramming, der har speciale i social- og strafferet, og Kirsten Ketscher, der er professor fra det juridiske fakultet på Københavns Universitet, mener derfor, at politiet bør undersøge sagen.

Samme budskab lød fredag fra flere politikere fra forskellige partier i kommunalbestyrelsen i Albertslund, og nu melder den socialdemokratiske borgmester Steen Christiansen sig altså også ind i det kor.

- Jeg har noteret mig, at to advokater – Mads Pramming fra Pramming Advokater og professor i socialret og Kirsten Ketcher i TV2 Lorry fredag d.11.9 udtaler sig om eventuelle strafferetlige aspekter i Lennart Henriksen – sagen. Advokat Henrik Græsdal, som har stået for den forvaltningsretlige undersøgelse af sagen på vegne af kommunalbestyrelsen udtaler på baggrund af de gennemførte interviews i advokatunderundersøgelsen, at der efter hans opfattelse ikke er tale om strafferetlige forhold. 

- På den baggrund er den rette myndighed for yderligere vurdering politiet, og jeg vil derfor sikre, at Albertslund Kommune oversender det materiale, som advokatundersøgelsen har afdækket, til politiet. 

- Politiet kan på baggrund heraf vurdere om der er grundlag for en strafferetlig undersøgelse i sagen, så sagen kan afklares af hensyn til alle parter, skriver Steen Christiansen i sin mail til TV 2 Lorry.

Han oplyser desuden, at kommunalbestyrelsen har tilsluttet sig, at politiet nu bliver involveret.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Kolde skoler Tinerhøj

playUnder 15 grader i gymnastiksal: "Der skal man trække en streg," siger lærer

Fransiska ryger

playFransiska var tidligere anbragt og så frem til "magisk tid" - men så blev hun hjemløs

Lokale kræfter sætter solcelledrevet julebelysning op i Søborg Hovedgade

Lokale redder julehyggen med alternativ julebelysning

20220906-131648-L-1920x1280we

playVarmeselskab gør status: Så meget har københavnerne sparet på varmen i efteråret


Albertslund


Forsiden lige nu

Se flere