Kommune giver gratis gavekort til borgere, der vil kvitte tobakken

Albertslund opfordrer borgere til at afhente gavekort til rygestopkursus og give det til bekendte med ønske om at blive røgfri.

00:54

Albertslund har brugt 98.000 kroner på de gratis rygestopkurser i indeværende år.

Nogle vil måske kalde det en hadegave. Andre vil se på det som en venlig påmindelse og en anledning til at påbegynde det næste årti som en sundere version af sig selv.

Så hvis du lige mangler en hurtig, gratis julegave, så har Albertslund Kommune et godt tilbud til dig.

- Vi kunne godt os, at de Albertslund-borgere, der har et ønske om at blive røgfri, de putter det her gavekort under juletræet til én, de holder af, siger Christina Skriver Klenø, der er sundhedskonsulent i Albertslund Kommune, mens hun står med gavekortet i hånden.

Læs også Ni kommuner vil totalt udrydde rygning blandt unge

Det kommunale rygestopkursus har været udbudt i ni samarbejdskommuner siden 2015 - og det med gode resultater.

- Når borgerne i vores kommune og i vores samarbejdskommuner på Vestegnen og Sydamager forlader et rygestopkursus, så er otte ud af ti faktisk røgfri, siger Christina Skriver Klenø.

Albertslund har brugt 98.000 kroner på de gratis rygestopkurser i indeværende år, men de ser gerne, at julen giver anledning til at få sendt endnu flere afsted mod en røgfri fremtid.

Men er det at gøre borgere røgfri nu også en kommunal kerneopgave? Det mener de i hvert fald i Albertslund.

- Ja. Sundhed er en kommunal kerneopgave. Så det mener vi helt sikkert, siger Christina Skriver Klenø.

Læs også Endnu en kommune forbyder rygning for både lærere og elever

Den seneste kortlægning af danskernes rygevaner fra Sundhedsstyrelsen og tre organisationer viste i starten af 2019, at 23,1 procent af befolkningen ryger enten dagligt eller lejlighedsvist. Det er en stigning i forhold til 2016, hvor andelen var 21,1 procent.

I starten af december måned i år vedtog regeringen i sin finanslov med opbakning fra De Radikale, Enhedslisten, SF og Alternativet at hæve prisen på en pakke cigaretter, så den til næste år koster 55 kroner og 60 kroner i 2022.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik