Ikke set i Dk før: Naturnørd fandt ny snegl i Albertslund

En travetur ved Roskilde Kro i Albertslund fandt biolog Poul Evald Hansen et helt nyt dyr i Danmark- hækkesneglen.

00:36

Biolog fortæller om fundet af hækkesneglen.

Foto: Poul Evald Hansen

Foto: Poul Evald Hansen

1 af 3

Biolog Poul Evald Hansen fra Albertslund var på en af sine sædvanlige ture i lunden ved Roskilde Kro, da han fik øje på nogle små snegle, som han ikke havde set før i Danmark. Det skriver Albertslund Posten. Han blev straks interesseret, for som Poul Evald Hansen selv udtrykker det:

- Jeg er jo naturnørd, og det er jo noget helt særligt at opdage en ny art, også selvom det er en snegl.  

Poul Evald Hansen er formand for Danmarks Naturfredning i Albertslund og satte straks  gang i sit netværk for at få bekræftet, at der var tale om en ny art i Danmark. 

Læs også Så farlig er dræber-parasitten fra Damhussøen

Gæst fra syden

Han henvendte sig til biolog Kåre Fog, der regnes som ekspert i snegle herhjemme. Han bekræftede, at der var tale om en hækkesnegl. 

- Jeg er jo naturnørd, og det er jo noget helt særligt at opdage en ny art, også selvom det er en snegl.  

Poul Evald Hansen

- Normalt hører den hjemme i Italien eller Frankrig, men det sker oftere og oftere, at der kommer nye arter hertil med planter importeret fra gartnerier sydpå, forklarer Kåre Fog.

En anden forklaring kan være, at flere dyr trækker herop pga. temperaturforandringerne. 

Nu er hækkesneglen oprettet som art på hjemmesiden, Fugle og Natur, der er et privat site med 40.000 brugere, hvor biologer og andre entusiaster kan holde sig ajour med nye arter i Danmark.  

En venlig gæst

Hækkesneglen er cirka på størrelse med en en-krone, med små tværstriber og hvidlig, gylden farve. Den holder af at spise skvalderkål og er ikke en invasiv art, der kommer til at true vores hjemlige fauna. Poul Evald Hansen opfordrer folk til at holde øje med den i haverne til foråret, for rygtet siger, at den også er set i Dragør og Herlev. 

Et par af hækkesneglene ligger nu i sprit hjemme hos Poul Evald Hansen, og næste skridt er,  at han skal sende dem ind til Zoologisk Museum. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik