Ikke for børn: Coop trækker alkohol-is tilbage

Coop nægter at lægge hylder til ny is - den har 5 procent alkohol

Foto: TV2/Lorry

Den er lige til at blive et hit blandt børnene. Sodavandsis, pop-up model og lanceret her i sommerperioden - højsæsonen for is.

Men isen har procenter i sig - den har en alkoholstyrke på 5 - og altså dermed mere end en almindelig pilsner med en festlig smag af blandt andet mojito. . Og nu siger fødevaregiganten Coop fra.

- Vi vil principielt ikke sælge ting med alkohol, der kan forveksles med slik til børn, siger Jens Juul Nielsen, der er informationsdirektør i Coop.

Alligevel gik det galt. Supermarkedskæderne under Coop er nemlig ikke alle underlagt et fælles system, og nogle af dem køber ind direkte hos leverandørerne. Det gælder for eksempel butikken Mad Cooperativet, der er placeret på Københavns Hovedbanegård. Og her var der alohol-is på hylderne.

-Der vil vi fjerne isene og bede leverandøren komme og hente isene med det samme, siger Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop til Ritzau.

Producenten af ismærket Mikael Drane siger til MetroXpress, at isen er solgt til danske festivaler, Bakken samt et par butikker, og at den bliver solgt efter en EU-regel, der tillader op til fem procent alkohol i fødevarer.

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik