I dag tager ungerne magten: Elever fastsætter budget med borgmester

I Albertslund er borgmesterens kollegaer i kommunalbestyrelsen tirsdag byttet ud med en række 6. klasses-elever. Sammen har de 70.000 kroner til et nyt projekt.

Tirsdag er ikke en helt normal dag i Albertslund Kommune, da det endnu en gang er blevet tid til årets elevbyrådsdag.

Som navnet antyder, er de normale folkevalgte politikere i kommunalbestyrelsen byttet ud med udvalgte 6. klasses elever fra kommunens skoler.

Med borgmesteren for bordenden skal eleverne på ægte demokratisk vis blive enige om, hvad man vil bruge et samlet budget på 70.000 kroner på.

-  Eleverne har brugt mange kræfter på det her og løbende været i dialog med forvaltiningen i kommunen, så de har arbejdet på helt samme måde, som vi gør i den almindelige kommunalbestyrelse, siger borgmester i Albertslund Kommune Steen Christiansen (A) til TV 2 Lorry.

I alt syv forslag vil blive fremlagt af hver i sær tre elever, hvorefter alle idéerne skal drøftes i plenum. Det er også de tre elever bag hvert forslag, der vil være repræsentanterne for hvert "parti"(klasse) i tirsdagens kommunalbestyrelse.

- Jeg glæder mig meget til at se, hvad eleverne har fundet på. Mine forventninger er, at de er meget kreative med deres forslag, men samtidig også, at det er nogle realiserbare projekter, som de kommer med. Sådan har det været de forgangne år, siger borgmester Steen Christiansen.

Ikke kun for sjov

Elevrådsmødet finder sted i Kommunalbestyrelsessalen på Albertslund Rådhus tirsdag den 12. februar kl. 9.00-12.00, hvorfra det streames, så alle interesserede kan følge med – blandt andet i alle de andre klasser på byens fire folkeskoler.

Selvom borgmesteren efterfølgende skal deltage i det rigtige kommunalbestyrelsesmøde, er sidste års projekt ifølge ham et tydeligt bevis på, at elevernes arbejde bliver taget seriøst.

Byggeriet af sidste års vinderprojekt står nemlig snart klar i bybilledet ved Kanalen. Her vil vandskulpturen Magical Flower med blomster og krydderurter forhåbentligt stå i mange år frem til glæde for alle byes borgerne.

Og selvom han endnu ikke selv har fundet sig en favorit, så håber borgmesteren på en fair afstemning i morgen, hvor det bedste forslag vinder.

- Man ved jo aldrig, om nogle af klasserne på forhånd har indgået aftaler, som det jo gøres i politik. Men jeg har endnu ikke modtaget nogle henvendelser, så jeg glæder mig bare til at møde alle eleverne og opleve dem prøve kræfter med demokratiet i vores kommunalbestyrelse.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

edl gabriel(2)

Geniale Gabriel: 9-årig dyster mod 9. klasser i stor forskerkonkurrence

Utterslev Skole udefra

play69 skoler og Falck står foran kæmpe opgave i København

80_percent

playIdrætslærer går nye veje med motionsdag fra helvede

Rosa Overgaard 2

I Køge intensiverer man kampen mod drilske bogstaver og lyde

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere