Frivillige beder lokalpolitikere om hjælp: Flygtningebørn skal til Albertslund

Frivillige fra Mellemfolkeligt Samvirke går nu i aktion for at få Albertslund til at tage imod nogle af de børn, der lever en utryg og trøstesløs tilværelse i Moria-lejren i Grækenland.

Frivillige i Mellemfolkeligt Samvirke afholder lignende aktioner i august i byerne; Sønderborg, Aarhus, Gladsaxe, Helsingør, Slagelse, Randers og Aalborg. Indtil videre har Københavns Kommune og Sønderborg Kommune stemt for at give børnene et hjem i Danmark.  Foto: Mellemfolkelig Samvirke

Samme dag som byrådet i Albertslund skal tage stilling til et forslag om at modtage børn fra den græske flygtningelejr Moria, sætter frivillige fokus på børnene på gaden. 500 bamser i alle afskygninger vil mandag den 7. september klokken 14.30-16.30 pryde pladsen på Bytorvet.

Bamseudsmykningen er en del af en kampagne, som frivillige i Mellemfolkeligt Samvirke kører med det formål at hente 500 børn fra Moria-lejren til Danmark. 

- Bamserne er et symbol på den tryghed og stabilitet, vores land kan være med til at give mange af de børn, hvis hverdag længe har været præget af frygt for morgendagens uforudsigelighed.

- I lejren er der mangel på alt. Vand, mad, telte, læger, sikkerhed og tryghed. Derfor skal vi give dem et hjem og sørge for en fair sagsbehandling, siger Maja Bech Gregersen, kampagneleder i Mellemfolkeligt Samvirke. 

På dagen vil de frivillige igangsætte konkurrencer og informere forbipasserende om vilkårene i Moria. Herudover kan man skrive under på borgerforslaget om, at Danmark skal tage imod de 500 børn. Indtil videre har over 33.000 borgere på landsplan skrevet under på forslaget.

Nødvendig støtte fra Rådhuset
Hvis planen skal lykkes, skal Albertslund Kommune påtage sig et medansvar, og derfor er de frivillige afhængige af støtte fra Byrådet. Helge Bo Jensen (Enh.) og Vivi Nør Jacobsen (SF) er enige og stiller derfor forslag tirsdag den 8. september. Med opbakning fra de andre medlemmer i Byrådet vil lokalpolitikerne kunne lægge et pres på Udlændinge- og Integrationsminister, Mathias Tesfaye, som vil skulle tage stilling til, om Albertslund kan tage imod flygtninge fra Moria. 

- Vi stoler på, at de lokale politikere kan se en større mening med sagen, og at de tør udvise solidaritet og medmenneskelighed, når der er allermest brug for det. Vi har råd til at give børnene et lige så trygt og sikkert liv, som vi vil give til vores egne børn, siger Maja Bech Gregersen.

Frivillige i Mellemfolkeligt Samvirke afholder lignende aktioner i august i byerne; Sønderborg, Aarhus, Gladsaxe, Helsingør, Slagelse, Randers og Aalborg. Indtil videre har Københavns Kommune og Sønderborg Kommune stemt for at give børnene et hjem i Danmark. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik