Flagfest i Albertslund opgivet

Et event med 106 forskellige flag, blev dyrere end beregnet. Det viste sig at koste 100.000. Kommunen har aflyst og kunstneren er skuffet.

Et event med 106 forskellige flag, der skulle repræsentere de forskellige nationaliteter i kommunen ved Vestegnens Kulturuge i september er opgivet.

Sidste år bakkede kommunen op om ideen. I Politiken, udtrykte borgmester Steen Christiansen, der stod bag ideen sammen med kunstneren Kenn André Stilling, stor begejstring for initiativet. Ideen blev senere kritiseret fra andre sider, blandt andet Dansk Folkeparti, men borgmesteren slog i flere medier fast, han stod bag kunstneren.

I går meldte borgmesteren så ud at det ikke er realistisk at skaffe 100.000 kr. til projektet. Borgmesteren sagde i går til Lokalavisen.dk at han stadig syntes det er en "fantastisk god ide".

Og afviser at have løbet fra et løfte over for kunstneren Kenn André Stilling.

SF-politikeren Leif Pedersen forslår nu at man henvender sig til ambassader og konsulater og beder dem finansiere eller sponsorere deres eget flag.

- Hvis vi nu kontakter alle de 106 ambassader og konsulater, hvis lande er repræsenteret i Albertslund, og får hvert af dem til at sponsorere sit eget flag. Så er det ikke svært at nå fra de 20-30.000 op til de 100.000", siger Leif Pedersen, til Lokalavisen.dk

Men det bliver uden kunstneren selv. Kenn André Stilling lod på albertslundposten.dk i går forstå, at han ikke ønsker at samarbejde med Albertslund Kommune længere, men vil forsøge et lignende projekt "et andet sted".

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

fangekoret

playVideo: Tidligere indsatte overrasker Louise efter 25 år bag tremmer

Lysfestival5

playJesper er lysets mester – også udlandet har fået øje på ham

Dragør lodstårn

Over 100 år gammelt vartegn i fare for at rådne op

De Ukendte Danmarksmestre - Morten Junge Olsen - Petanque

playDanmarksmestre i petanque er bedste venner og sigter efter VM

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere