Familie hårdt ramt: Rotter hærger boligområde i Albertslund

I boligområdet Gårdhavehusene i Albertslund er en række almene boliger hårdt plaget af rotter. TV 2 Lorry blev inviteret indenfor i et rottebefængt hus.

En rotteinvasion er manges mareridt. Det mareridt er nu blevet virkelighed for Claus og Margrethe Nissen.

De bor i et rækkehus i det store boligområde Gårdhavehusene i Albertslund, og for tre uger siden blev deres hjem invaderet af rotter.

Det hele startede med, at der kom en rådden stank fra opvaskemaskinen, forklarer parret.

- Vi tager den her (opvaskemaskine, red.) ud. Det stinker, og der ligger søer af rottepis og -lort dernede, siger Claus Nissen, mens han fremviser hullet efter opvaskemaskinen under køkkenbordet i parrets hjem.

- Der har boet en hel rottefamilie herinde.

De seneste tre uger har rækkehuset været invaderet af skadedyrerne, der på kort tid har gnavet sig gennem overtøj, ødelagt rør og endda spist hundekiks fra lommer og tasker.

Da de opdagede rotternes færden bag opvaskemaskinen, gik Margrethe Nissen straks igang med at endevende alt i hjemmet.

Her fandt Margrethe bunker af rottelort under reoler, og skimtede endda halen fra et af skadedyrerne under en anden reol.

- Jeg er så flov over det. Det er så forfærdeligt at bo i, siger Margrethe Nissen til TV 2 Lorry og uddyber:

- Først tænkte jeg, at jeg ville tie stille med det. Men nej, det ville jeg ikke. For det skal ud det her. Det er fandme noget svineri.

For selvom parret er hårdt ramt, er de langt fra de eneste i området, der er plaget af rotter. Det almene boligselskab Bo-Vest er lige nu ved at gennemrenovere 500 rækkehuse i den sydlige del af Albertslund, hvor familien Nissen bor.

Ifølge boligselskabet Bo-Vest tages problemet meget alvorligt, og de mener, at gør det, der maksimalt kan gøres, for at undgå rotteproblemerne.

Det er gravearbejdet, der er nødvendigt for at udføre renoveringen, som får rotterne til at pible frem, fortæller byggeudviklingschef i Bo-Vest, Jesper Rasmussen, til TV 2 Lorry.

- Vi tror, at det skyldes, at der i området er meget omfattende renoveringsaktivitet i øjeblikket, hvor der også graves rigtig meget, siger han.

Albertslund Forsyning udskifter samtidig med renoveringen fjernvarmeledningerne til området, mens kommunen også graver tæt på i forbindelse med et helt tredje projekt.

- Samlet set er der rigtig mange aktiviteter, som hver især øger risikoen for, at der kan komme rotter ud af kloaksystemet, siger Jesper Rasmussen.

Boligselskabet forsøger at komme problemet til livs ved at finde arnestedet for rotternes udgang og lukke det, mens kommunens rottefænger også bekæmper rotterne ved opstilling af fælder og ved at skyde dem.

Familien Nissen mener dog, at det er symptombehandling af det voldsomme problem, og overvejer nu, om de skal sige deres 25 år gamle lejemål op, hvis rotteproblemet fortsætter.

- Så må vi jo flytte. Vi kan ikke bo i det her, siger Margrethe Nissen.

Se hele indslaget over artiklen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere