Et godt værn mod juletyvene: Sådan undgår du indbrud

Helligdagene er ikke hellige for de langfingrede gæster. Tværtimod. Indbrudstyvene har ekstra travlt i jule- og nytårsdagene. Det samme bør de gode naboer have, lyder opfordringen fra GF Forsikring i Roskilde.

I juledagene står mange sjællandske hjem tomme, mens man besøger familien eller er bortrejste. Men mens mange nyder julemaden i familiens skød eller roen under sydens sol, er der en bølge af indbrud, der skyller ind over de forladte hjem.

Tal fra Rigspolitiet og forsikringsbranchen viser, at der sker en firedobling i antallet af indbrud alene i juledagene sammenlignet med resten af året. - Men man kan selv gøre en indsats for at minimere risikoen, fortæller Susie Uldall Klausen, forretningsfører hos GF Forsikring i Roskilde.

Nemme og effektive råd

- Man kan gøre meget for at dæmme op for indbruddene og gøre det mindre attraktivt for tyve at bryde ind.

Det handler om, at få huset til at se beboet ud, når man ikke selv er hjemme, siger Susie Uldall Klausen, som opfordrer borgere til at forklæde det tomme hus.

- Der er mange måder at gøre det på. Det er altid godt med tændt lys, og her kan man bruge tidsindstillede kontakter, så lys og lamper tændes og slukkes på bestemte tider af døgnet. Samtidig er et godt våben mod indbrud naboens årvågenhed, og det er lige før, at en opmærksom nabo er det vigtigste.

- Er der noget indbrudstyve ikke bryder sig om, så er det en nysgerrig nabo, der holder skarpt øje med nabolaget. Det handler både om, at man lige holder øje med naboens hus, men også, at man som udrejsende får sin nabo til at parkere bilen i indkørslen. Så ser det i hvert fald ud, som om der er nogle hjemme, lyder et af flere råd fra Susie Uldall Klausen, som samtidig anbefaler, at man står sammen i nabolaget.

- Lav aftaler med hinanden. Et godt og tæt samarbejde naboer imellem er guld værd i kampen mod indbrudstyven, slutter Susie Uldall Klausen.

Ifølge Det Kriminalpræventive Råd kan indbrudsfrekvensen sænkes med en fjerdedel ved organiseret nabohjælp og sidegevinsten er i den forbindelse, at naboer vil opleve en større grad af tryghed.

Gode råd til at stoppe indbrudstyven:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

21-årig varetægtsfængslet for vanvidskørsel - væltede bil efter påkørsel

Rambuktyveri ved Illum.

Maskerede tyve stjæler ure i rambuktyveri ved Illum

cyklist albertslund 3

36-årig fængslet for narkokørsel efter alvorlig ulykke

knivstikishoej.jpg

Fem mænd dømt for voldsomt overfald på strandvej

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere