En tredjedel af Hediyes valgplakater er forsvundet: Mistænker systematisk indsats

Cirka 50 af Hediye Temiz' 150 valgplakater er forsvundet, efter at de var blevet hængt op lørdag.

Det var en kedelig overraskelse, der ventede Det Radikale Venstres Hediye Temiz, da hun forleden talte med sin politiske kollega.

Han overbragte hende nemlig nyheden om, at cirka 50 af hendes 150 valgplakater var forsvundet, efter at de var blevet hængt op lørdag.

Det fortæller hun til TV 2 Lorry.

- Jeg fik et chok og er overrasket over, at det kan ske. Jeg kender til tilfælde af hærværk mod enkelte plakater, siger Hediye Temiz og fortsætter:

- Men her er der ikke tale om 5-7 plakater. Det er minimum 50 plakater ud af 160 plakater, som er pillet ned. Det er foregået systematisk, mener hun.

Hediye Temiz, der er medlem af byrådet i Albertslund Kommune for Det Radikale Venstre, vurderer, at hun i samarbejde med sit parti og sine frivillige har opsat omkring 150 valgplakater.

I løbet af weekenden kørte medlemmer af hendes stab en tur for at sikre sig, at alle plakater var hængt op korrekt og overholdt de regler, som er udstedt for opsætning af valgplakater.

Og her kunne man altså konstatere, at omkring 150 af hendes valgplakater prydede bybilledet i kommunen.

Men mandag var mellem 50 og 60 af dem forsvundet.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Det er mellem 50 og 60 af disse plakater, som er forsvundet.
Det er mellem 50 og 60 af disse plakater, som er forsvundet.
Foto: Radikale Venstre

Anmeldt til politiet

Hediye Temiz, fortæller, at de fleste af plakaterne er forsvundet fra større og centrale veje i Albertslund.  

- Jeg er ung og stiller mig til rådighed for demokratiet, og så bliver jeg mødt af, at mine valgplakater er væk.

- Det er ikke sjovt midt i en valgkamp. Jeg skal fokusere på politik og ikke på lede efter mine valgplakater, siger hun.

Hediye Temiz oplyser, at sagen onsdag er blevet meldt til politiet. 

Københavns Vestegns Politi oplyser onsdag til TV 2 Lorry, at man på nuværende tidspunkt har registreret en anmeldelse om fjernede valgplakater i en anden kommune. 

Flere sager om hærværk

Siden lørdag klokken 12.00 har der været grønt lys for, at kandidater og partier til årets kommunalvalg har kunne føre valgkamp med plakater i træer, hegn og lygtepæle.

Som TV 2 Lorry kunne fortælle lørdag blev valgplakater med Christian Bülow fra Danske Folkeparti på Frederiksberg udsat for hærværk allerede få timer efter, at de var blevet hængt op.

Men DF’erens plakater var ikke de eneste i TV 2 Lorrys sendeområde, som er blevet udsat for hærværk.

Også i Ishøj og Greve havde ukendte gerningsmænd været på spil. Se eller gense indslaget nedenfor.

Flere steder i Lorryland er der i løbet af de første 24 timer med valgplakater i bybilledet, ydet hærværk mod dem.
I 2018 lavede TV 2 Lorry en serie om de unge lokalpolitikere. Dem er der nemlig kun ganske få af. Her gav tre nyvalgte os et unikt indblik i hverdagen, når deler deres private videodagbøger fra det første halve år i det lokale demokrati. En af dem var den gang 19-årige Hediye Temiz fra Vestegnen.

Vi har fulgt op på Hediye og de to andre unge kandidater her inden KV21 for at høre, om det har været sliddet værd at være ung i det lokale demokrati. Du kan se opfølgningen her.