Efter flere skyderier: Politiet indfører visitationszone

Efter flere skyderier i Albertslund skruer Københavns Vestegns Politi nu bissen på og indfører en visitationszone frem til den første maj.

- Det er alvorligt.

Sådan lyder det fra politidirektøren for Københavns Vestegns Politi, der tirsdag har besluttet at indføre visitationszone i dele af Albertslund kommune.

Det sker efter, at hele tre skudepisoder har fundet sted i forstaden til København de seneste to dage.

To nætter i træk er der blevet skudt mod et hus, og tirsdag sent eftermiddag blev en tilfældig fodgænger ramt af skud, da en bil affyrede skud mod en anden bil på Roskildevej.

Politiets visitationszone gælder fra tirsdag den 3. april 2018 klokken 21 og frem til tirsdag den første maj klokken 21.

Visitationszonen er afgrænset af Vestskovvej, Herstedøstervej, Stensmosevej, Roholmsvej, Vallensbæk Torvevej, langs kommunegrænser til henholdsvis Brøndby og Vallensbæk Kommune, Albertslundvej, følger Vridsløsevej til Herstedøstervej og Vestskovvej.
Visitationszonen er afgrænset af Vestskovvej, Herstedøstervej, Stensmosevej, Roholmsvej, Vallensbæk Torvevej, langs kommunegrænser til henholdsvis Brøndby og Vallensbæk Kommune, Albertslundvej, følger Vridsløsevej til Herstedøstervej og Vestskovvej.
Foto: Københavns Vestegns Politi / Presse

Et godt værktøj

Beslutningen medfører, at politiet i perioden kan foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande samt køretøjer i et nærmere anvist geografisk område for at forebygge, at nogen foretager strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd.

Baggrunden for beslutningen er som tidligere nævnt, at der klokken 17.35 blev skudt mod en bil i krydset ved Roskildevej og Albertslund, hvor en tilfældig forbipasserende blev ramt.

Offeret, som er en mand, blev overfladisk strejfet, og han blev skadestuebehandlet og er udskrevet igen.

Desuden blev der skudt mod ruder til et hus på Tranehusene i Albertslund kl. 00.35 natten til mandag og igen kl. 01.20 natten til i tirsdag - dog uden nogen personer kom til skade.

Københavns Vestegns Politi var tidligere tirsdag aften massivt til stede ved hændelsen på Roskildevej og efterforsker aktuelt alle tre skudepisoder - herunder motivet og om der kan være en sammenhæng mellem episoderne.

- Det er alvorligt, at der bliver skudt på åben gade, og en visitationszone er et godt værktøj i vores indsats med at bringe det til ophør og retsforfølge de skyldige, siger politiinspektør Mikael Wern, Københavns Vestegns Politi.

Samtidig har politiet øget patruljeringen og skærpet opmærksomheden i området.

Hører gerne fra vidner

Københavns Vestegns Politi hører gerne fra vidner, som måtte have set eller hørt noget mistænkeligt før, under eller efter skudepisoden i dag cirka klokken 17.35 ved Roskildevej og Albertslundvej.

Efterforskningen tyder på, at der blev skudt mod en mørk personbil, som derefter kørte væk fra stedet ad Albertslund mod syd (Vallensbæk).

Videooptagelse fra gerningsstedet. 

Fra samme sted flygtede desuden en mindre lys personbil ad Damgårdsvej mod nord.

- Vi holder alle muligheder åbne, efterforsker bredt og interesserer os naturligvis for, om der kan være en sammenhæng mellem skudepisoderne eller om de kan være banderelateret, men det er for tidlig at sige noget om, og det må vores videre efterforskning afklare, siger politiinspektør Mikael Wern, Københavns Vestegns Politi.

Vidner kan henvende sig til Københavns Vestegns Politi døgnet rundt på telefon 4386 1448.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

default_thumb

play14-årig stilles for nævn efter skuddrab på Frederiksberg

Lastbil sløret

Kvinde førte politiet på sporet af drønulovlig lastbil – nu får hun ros

Retten i Helsingør

15-årig dreng fængslet for voldtægt i Nordsjælland

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere