Døve-landshold vinder VM-guld: Varehuschef hylder dem i lufthavnen

Varehuschef fra Kvickly i Albertslund arrangerede en vinderværdig hjemkomst for det danske kvindelige døvelandshold, der netop har vundet VM-guld.

Foto: TV 2 Lorry

Der var disket op til den helt store guldmedalje i ankomsthallen i Kastrup Lufthavn i dag.

Lørdag vandt det danske kvindelige håndboldlandshold for døve nemlig VM-guld i Brasilien, og for Jonas Møller var det vigtigt, at det ikke gik ubemærket hen. 

Læs også Dansk ishockeystjerne vender hjem med trofæ: Hyldes i åben vogn

Og så har kvindernes sejr inden for døveidrætten en helt særlig betydning for varehuschefen.

- Det fylder jo en stor del i mit eget hjerte, fordi jeg er født døv og været døv de første år af mit liv. Det er ikke noget jeg selv kan huske, men jeg har efterhånden fået det fortalt mange gange af mine forældre. Og det er jo klart, så får det pludselig en ekstra betydning, fortæller Jonas Møller. 

03:01 Luk video

Velkomst gjorde indtryk

Ifølge Jonas Møller er det her en sportspræstation, der ikke kan få opmærksomhed nok. 

Derfor har han pakket bilen med champagne, flag og kager i dannebrogsfarver for at overraske de hjemvendte verdensmestre.

Læs også 3. generation af roere: Kajaksøskende har det i årerne

Og det var en velkomst, der gjorde stort indtryk på de stolte landsholdspillere.

- Det er vanvittigt, jeg havde slet ikke regnet med at der ville komme så mange mennesker. At se alle de her mennesker og komme hjem til at det også er blevet en stor ting i Danmark – det er vi rigtig stolte af, fortæller Katrine og Matilde Brixen, der begge spiller på landsholdet.

Varehuschef overrasket med trøje

Dog var det muligvis varehuschefen, der i sidste ende blev mest stolt, da landsholdet overraskede ham med en signeret ærestrøje. 

Læs også 11 timer i mikro-cockpit: Bankdirektør flyver over 1.000 kilometer uden motorkraft

- Der er ikke nogen tvivl om at der kom en lille tåre. Det er pisse stort, det er nogle seje piger og jeg har ikke lige ord for det – det havde jeg ikke regnet med. Den kommer ned og hænge på kontoret, fortæller en meget glad Jonas Møller. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik