Skole i Albertslund sender over 100 elever hjem efter smittetilfælde

En folkeskole i Albertslund er den seneste af en række skoler på den københavnske vestegn, der har hjemsendt et større antal elever.

Når klokken mandag morgen ringer ind til undervisning på Herstedlund Skole i Albertslund, vil fem klasselokaler stå gabende tomme.

En ottendeklasses elev er nemlig blevet testet positiv for covid-19, og skolen har derfor hjemsendt alle elever på både ottende og femte årgang.

I alt er fem skoleklasser med tilsammen lidt flere end hundrede elever hjemsendt, oplyser Albertslund Kommune til TV 2 Lorry.

- Den pågældende ottendeklasses elev har en søskende på femte årgang, hvor det er uklart, om vedkommende er smittet, og derfor har vi præventivt også sendt den årgang hjem, siger Albertslunds borgmester, Steen Christiansen (Soc.dem), til TV 2 Lorry.

Eleverne skal nu testes to gange, før de igen kan vende fysisk tilbage på skolebænken. Imellem tiden vil de modtage fjernundervisning.

Også lærerene, som har undervist de fem skoleklasser i den forgange uge, er hjemsendt. 

Forældre på skolen er orienteret via forældreintra og Aula.

En del af dagligdagen

- Det her en del af dagligdagen fremover, og vi kommer til at agere på samme måde i lignende situationer, indtil vi befinder os et sted, hvor pandemien er overstået. I den periode må man indstille sig på de her hjemsendelser. Det er den måde, vi skal håndtere det på i forhold til inddæmning af smitterisikoen, siger Steen Christiansen.

Albertslunds borgmester, Steen Christiansen, krydser fingre for, at smittetrykket aftager.
Albertslunds borgmester, Steen Christiansen, krydser fingre for, at smittetrykket aftager.
Foto: TV 2 Lorry

Albertslund har den seneste tid været en af de allerhårdest ramte kommuner i landet, hvad angår antallet af nysmittede borgere.

Søndag viser tal fra Statens Serum Institut, at der har været 17 bekræftede tilfælde af covid-19 i Albertslund de seneste syv dage. Det svarer til 61,4 smittede per 100.000 indbyggere og er mere end tre gange så højt som myndighedernes bekymringsgrænse, som er 20 smittetilfælde per 100.000 indbyggere.

I alt 17 kommuner i landet overskrider i øjeblikket bekymringsgrænsen og vil derfor blive fulgt nøje af sundhedsmyndighederne. 15 af disse kommuner ligger i TV 2 Lorrys sendeområde.

Flere skoler på vestegnen ramt af smitte

Det er især på den københavnske vestegn, at smitten er blusset op over den seneste tid, og i Hvidovre og Herlev har man ligesom i Albertslund måtte hjemsende et større antal skoleelever, fordi der har været smittetilfælde blandt enkelte elever.

I den forgangne uge har Herlev haft tilfælde af covid-19 fordelt på to daginstitutioner og to skoler, og det har medført, at 116 skoleelever nu er hjemsendt.

I Hvidovre Kommune blev 200 skoleelever tidligere på ugen sendt hjem fra skole, fordi otte elever fordelt på tre skoler har fået konstateret coronavirus.

Albertslund sætter bredt ind

Det er ikke kun blandt skolebørn, at Albertslund Kommune i øjeblikket sætter præventivt ind for at mindske smitte.

Kommunen vil nu også sætte mere bredt ind ved kommende arrangementer - Blandt andet er der Vestegnens Kulturuge i næste uge.

- Vi prøver at få en oversigt over, hvor mange der er tilmeldt, og vi prøver også at kigge på andre aktiviteter i byen for at se på, hvor mange der kan forventes at deltage, og om vi kan coronasikre arrangementerne yderligere, eller om de eventuelt skal aflyses.

- Jeg krydser fingre for, at smittetrykket aftager ikke bare i Albertslund Kommune, men også i hele hovedstadsområdet som helhed. Det skulle det meget gerne, siger borgmester Steen Christiansen.

Disse 17 kommuner har nu flere end 20 smittede per 100.000 indbyggere

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20_percent

playVaccine-succes i Furesø: Derfor ligger de i top

Folkeskoleklasse

Ny melding til vestegnskommune: Jeres skoler kan ikke åbne på mandag

20201102-162232-L-1920x1280we

Borgmester utilfreds efter ny melding fra ministerie: "Det er selvfølgelig skuffende"

20201203-094106-L-1920x1199we

Her åbner endnu et vaccinationscenter i Nordsjælland

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere