Borgmester om børnehaver og vuggestuer: Vi er presset som aldrig før

Udskudt SFO-start og flere forældre med pasningsbehov sætter for alvor børnehaver og vuggestuer i Albertslund på prøve i disse dage.

Flere børn skal fordele sig på stadigt mindre plads i Albertslund Kommune, og det sætter lige nu pædagoger, daginstitutionsledere og politikere i Vestegnskommunen på en alvorlig prøve. 

Det skriver borgmester, Steen Christiansen (S), på Facebook. 

 “Vi må se i øjnene, at lokaler, udendørsarealer, personaleressourcer er presset som aldrig før,” lyder det i opslaget

Sundhedsstyrelsens krav til at mindske coronasmitte i daginstitutioner handler blandt andet om hygiejne, rengøring, planlægning af aktiviteter, måltider og fysisk indretning.

Formand for Børne- og Skoleudvalget i Albertslund Kommune, Marianne Burchall (S), er medunderskriver på Facebook-opslaget, og hun oplyser, at man indtil videre godt kan overholde myndighedernes kvadratmeter- og afstandskrav. 

quote Vi må se i øjnene, at lokaler, udendørsarealer, personaleressourcer er presset som aldrig før

Borgmester i Albertslund Kommune, Steen Christiansen (S)

- Vi har heldigvis mange grønne arealer i Albertslund Kommune, så vi knokler for at finde gode løsninger, siger Marianne Burchall.

Hun oplyser, at det markante pres på daginstitutionerne blandt andet skyldes, at de kommende skolebørn, der skulle have begyndt i SFO 1. maj, nu først skal begynde 1. juni. 

- De 230 børn bliver i børnehaven i den periode, og det presser selvfølgelig daginstitutionerne, der samtidig får nye børn ind, siger Marianne Burchall til TV 2 Lorry.

Steen Christiansen
Steen Christiansen
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Flere har brug for pasning

Den øgede genåbning af Danmark betyder samtidig, at flere og flere forældre får brug for pasning. 
65,3 procent af landets forældre tilkendegiver i en rundspørge fra Kommunernes Landsforening (KL) et behov for pasning i dagtilbud.

Det var 52 procent for knap to uger siden. 64 procent af alle de børn, der er indmeldt i en af landets daginstitutioner, er nu tilbage.

quote Vi har prøvet at lave så lange åbningstider som muligt, fordi vi godt ved, at mange forældre ikke kan få det til at hænge sammen

Formand for Børne- og Skoleudvalget i Albertslund Kommune, Marianne Burchall (S)

Det kan også mærkes i Albertslund.

- Vi er taknemmelig for, at nogle forældre kan have lidt kortere dage på arbejde, men der er også forældre, der har svært ved at få det til at hænge sammen. Det har vi selvfølgelig fuld forståelse for, siger Marianne Burchall. 

Formand for KL, Jacob Bundsgaard (S), sagde i sidste uge, at det øgede pres på kapaciteten i daginstitutionerne kan betyde, at det enkelte barn skal være i vuggestue eller børnehave kortere tid end normalt, når samfundet åbnes yderligere. 

Marianne Burchall
Marianne Burchall
Foto: Albertslund Kommune

Lange åbningstider

Det har indtil videre ikke være aktuelt i Albertslund Kommune. 

Her er åbningstiderne i daginstitutionerne 8 til 16, og derudover er der fire institutioner med udvidede åbningstider til forældre, der har brug for pasning før eller efter.

- Vi har prøvet at lave så lange åbningstider som muligt, fordi vi godt ved, at mange forældre ikke kan få det til at hænge sammen. 

- Vi prøver lokalt at hjælpe dem så godt som muligt. Det kan være, at en familie ikke kan aflevere klokken otte. Så ser vi på, hvordan barnet kan blive afleveret tidligere hos en pædagog, de kender, siger Marianne Burchall. 

Er der specielle forhold i befolkningssammensætning i Albertslund Kommune, der gør, at I er særligt udfordrede?

- Vi har en del borgere, der arbejder i sundhedssektoren, pædagoger og lærere, og deres mødetider kan godt være med til at udfordre, og der gør vi, hvad vi kan for at finde en løsning, siger Marianne Burchall. 

Coronakrisen lukkede landets dagtilbud i omkring en måned fra midt i marts til midt i april. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Coronavaccination

93 procent af alle plejehjemsbeboere er vaccineret i Region Hovedstaden

Udviklingshæmmede danner band

playUdviklingshæmmede danner band under isolation: "Det giver rigtig meget glæde"

20210304-142458-L-1920x1300we

Minister til festivaler og store events: Planlæg forsigtigt

20190411-141400-l-1920x1281we.jpg

Torsdag åbner Zoo: Er klar til at hjælpe dig med kvik-test

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere