Borgmester har det skidt med skolelukninger: Vi havde knoklet for, det ikke skulle ske

Albertslund Kommune vil intensivere smitteindsatsen i den kommende uge, så kommunens børn og unge kan vende tilbage i skole den 12. april.

Børnefamilierne i Albertslund må nu også sande, at deres børn ikke vender tilbage i skole efter påske.

Styrelsen for Patientsikkerhed har nemlig valgt at gøre alvor af det påbud, som de tidligere på dagen havde varslet overfor Albertslund.

Påbuddet indebærer, at kommunen fra i morgen tirsdag den 6. april skal holde alle skoler og fritidsordninger lukket.

Og det ærgrer borgmesteren.

- Det har jeg det skidt med. Mange af børnene – især dem i femte til tiende klasse – havde glædet sig til at skulle tilbage i skole efter påske. Det har vi også knoklet for hen over påskeferien, men desværre kunne det ikke lade sig gøre, siger Steen Christiansen (S) til TV 2 Lorry.

Albertslunds borgmester er skuffet.
Albertslunds borgmester er skuffet.
Foto: TV 2 Lorry


Fjerdehøjeste incidenstal

Albertslund Kommune har mandag det fjerdehøjeste incidenstal blandt alle landets 98 kommuner. Nærmere bestemt 213,2 smittetilfælde per 100.000 indbygger de sidste syv dage, viser tal fra Statens Serum Institut.

Og det får altså nu konsekvenser for hele kommunens skole- og fritidsområde i den kommende tid.

Ifølge Steen Christiansen har både skoleledere, lærere og pædagoger her 2. påskedag fået ekstra travlt med at gøre sig overvejelser omkring, hvordan de vil tilrettelægge fjernundervisningen i den kommende uge og frem til den 11. april.

- Det er selvfølgelig stærkt generende og ikke særligt rart, men det er nu engang vilkårene, når vi skal leve med covid-19, lyder det fra borgmesteren.

Intensiverer indsatsen

Albertslund Kommune har den seneste tid haft testambassadører på gaden, som råder borgerne til at lade sig teste og gå i selvisolation, hvis de er testet positiv. Indsatsen foregår i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed, og den vil nu blive intensiveret, lyder det.

- Vi kommer til at intensivere indsatsen, for vi arbejder benhårdt på at sikre, at børnene kan vende tilbage til skolerne den 12. april, siger Steen Christiansen, som sagtens kan forstå, at mange børnefamilier må være skuffede over nyheden om skolelukningerne.

- Men vi at gøre med biologi, som vi ikke kan kontrollere i alle detaljer, selvom alle har gjort en kæmpe indsats i 14 dage for at vi kunne nå i mål, siger Steen Christiansen.

Også Rødovre Kommune har i øjeblikket et incidenstal over 200, hvilket har ført til, at kommunen mandag har fået samme besked som Albertslund om at lukke alle skoler og fritidsordninger.

I disse kommuner er alle skoler og fritidsordninger lukket

I disse kommuner er enkelte eller flere skoler eller SFO’er lukket

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

astrazeneca

AstraZeneca-vaccinerede får andet stik med ny vaccine

Coronavirus grafik

Nu åbnes der for besøg på bosteder i flere kommuner - sådan ser det ud hos dig

20180104-173549-1-1920x1281we

Barer og værtshuse åbner også 21. april

20210206-142157-L-1920x1280we

Hoteller og restauranter vil have endnu hurtigere genåbning

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere