Blå Kors åbner endnu en alkoholrådgivning

Flere ønsker rådgivning om alkohol fra Blå Kors' behandlingscenter i Taastrup. Derfor åbner hjælpeorganisationen nu en ny afdeling.

Omkring 500 personer årligt får hjælp til at komme ud af alkoholmisbrug af Blå Kors' behandlingscenter i Taastrup.

Men de seneste år har flere og flere henvendt sig med et ønske om at få behandling, og det har nu fået den sociale hjælpeorganisation til at åbne et nyt behandlingscenter i nabokommunen Albertslund.

På trods af det øgede antal henvendelser, tror Blå Kors ikke, at flere personer end tidligere har problemer med de våde varer.

Det handler i stedet om, at langt flere er blevet oplyst om mulighederne for hjælp - og at det er mindre tabubelagt at få den hjælp.

quote Det er blevet mindre tabu at søge hjælp

Lars Utzon, souschef, Blå Kors behandlingscenter, Taastrup

- Vi tror ikke, der er flere mennesker med alkoholproblemer end tidligere. Til gengæld oplever vi en tendens til, at det er blevet mindre tabu at søge hjælp, siger Lars Utzon, der er souschef i Blå Kors behandlingscenter i Taastrup, i en pressemeddelelse.

Souschefen er nu med til at sætte den nye afdeling i søen.

- Vi er utroligt glade for, at vi har fået muligheden for at åbne en afdeling i Albertslund, så vi kan hjælp endnu flere, end vi gør nu. Placeringen betyder også, at nogle af dem, vi hjælper, ikke får lige så langt itl behandlingen, som hvis de skulle til Taastrup, fortæller Lars Utzon.

Intens rådigvning og hurtige forløb virker bedst

Når den nye alkoholrådgivning i Albertslund slår dørene op i Albertslund Centret allerede den 31. oktober, vil personer, som er i behandling der, opleve, at behandlingen vil være noget mere intens end tidligere.

- Vi vil gerne sikre, at de mennesker, der kommer i behandling, ikke glider fra os igen. Én ting er at begynde i behandling, men det vigtigste er, at behandlingen virker, siger Lars Utzon.

Hvor et forløb tidligere tog 12 måneder, tager forløbene nu mellem otte og ni måneder. Ifølge Blå Kors er der flere fordele ved det.

Egne erfaringer og forskningen understøtter nemlig, at behandling med høj intensitet virker bedst.

quote Det er utrolig vigtigt, at de mennesker, som søger hjælp, kan få det. Og nu kan vi i hvert fald hjælpe lidt flere

Lars Utzon, souschef, Blå Kors behandlingscenter, Taastrup

Behandling for alle

Ifølge lovgivningen har alle ret til gratis og anonym alkoholbehandling, og man skal være i gang med behandlingen senest 14 dage efter, man har henvendt sig.

- Det er i forvejen kun en meget lille del af de mennesker, der har brug for alkoholbehandling, som søger hjælp. Derfor synes vi, det er utrolig vigtigt, at de mennesker, som søger hjælp, kan få det. Og nu kan vi i hvert fald hjælpe lidt flere, siger Lars Utzon.

Foruden hjælp til dem med alkoholproblemer får de pårørende også hjælp.

- Vi inddrager altid de nære relationer så meget, som vi kan. Det har stor betydning, at de mennesker, der er omkring personen med alkoholproblemer, er med i processen, det øger sandsynligheden - og så er der ofte også mange sår, der skal heles efter en periode med alkoholmisbrug.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

e688273b-7a68-4555-9378-e2867f73362f-w_960

Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

child drinks

playAlexanders idé slukker tørst i flygtningelejr: Vil sælge en halv million i 2021

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere