Betjenten Jesper Jul blev dræbt: I dag starter ankesagen

Ankesagen om drabet på betjenten Jesper Jul begynder mandag. Få overblik over tidsforløbet i sagen her.

Foto: Privatfoto

Hundeføreren Jesper Jul var på vej ud at træne med sin politihund, da han i december 2016 blev skudt i hovedet på kort afstand foran Albertslund Politistation.

Den 27-årige Mikkel Starsø Renard blev i Retten i Glostrup idømt forvaring for mordet på Jesper Jul, fordi Retslægerådet vurderede, at Mikkel Starsø Renard er til fare for andre.

Der er ikke nogen dom, der er hård nok til ham.

Zandra Schumann, kæreste med afdøde Jesper Jul

Mikkel Starsø Renard blev også dømt til at betale erstatning til pårørende på i alt godt 1,5 millioner kroner og derudover skal han betale for tort og sagens omkostninger.

Den dom har han anket, og i dag mandag den 12.2. starter retssagen i Østre Landsret. Man forventer at kunne afslutte sagen den 15. februar. 

Læs også Politiet vil bygge stort hegn efter drab på Jesper Jul

I Retten i Glostrup argumenterede forsvareren for 14 års fængsel, mens anklageren krævede 16 års fængsel eller forvaring.

Den 43-årige Jesper Jul efterlod sig to børn og en kæreste, Zandra Schumann, der også var til stede under retssagen i byretten: 

- Han tror jo bare, at han har skudt en politibetjent, men han har taget så meget fra så mange mennesker, og vi får det ikke tilbage, uanset hvilken dom han får. Og der er ikke nogen dom, der er hård nok til ham, sagde hun til TV 2.

Læs også Venner hylder Jesper Jul med maleri: "Han ændrede mit liv"

Se tidsforløbet i sagen her:

Mandag 5. december 2016:
 • 19.30: Mikkel Starsø Renard møder op i Rødovre Skytteforening. Han kommer jævnligt i klubben.
 • 21.15: Klubben opdager, at der er forsvundet et våben. En Hammerli 2085 kaliber 22-pistol er væk. Det er den pistol, som den nu 27-årige plejer at benytte. Klubben kontakter mandens mor, som han bor hos. Han er ikke hjemme.
 • 23.16: Klubben har ikke hørt fra Mikkel Starsø Renard og anmelder nu tyveriet af pistolen til Københavns Vestegns Politi. Politiet beslutter ikke at gøre noget den aften.
   
Tirsdag 6. december 2016:
 • 08.15: Den 43-årige hundefører Jesper Jul står ved sin patruljevogn på en stikvej mod Albertslund Politigård. En gerningsmand løber op til hundeføreren og skyder ham i hovedet på få meters afstand.
 • 08.19: Politiets vagtcentral modtager telefonisk anmeldelse om, at en kollega er blevet skudt i hovedet. Samtidig modtager Region Hovedstadens akutberedskab meldingen og sender ambulance og akutlæge afsted.
 • Efter skuddet taler Mikkel Starsø Renard i telefon med sin far. Han siger, at "der er sket noget". Faren ringer efterfølgende 112 og spørger, om der er sket noget. På det tidspunkt har politiet endnu ikke meldt noget ud offentligt om skyderiet.
 • 08.25: Ambulancen kommer frem til gerningsstedet. Tre minutter senere når akutlægebilen frem.
 • 08.37: Ambulance og akutlægebil kører fra stedet mod Rigshospitalets Traumecenter.
 • 08.45: Mikkel Starsø Renards telefon søger på advokat Mette Grith Stages firma.
 • 08.48: Hans telefon ringer til advokatfirmaet. Han får kun fat i en telefonsvarer. Nogle minutter senere ringer advokatfirmaet tilbage, og der er en samtale på et 1 minut og 50 sekunder. Det vides ikke, om det er Mette Grith Stage, han har talt med.
 • 08.56: En politipatrulje pågriber Mikkel Starsø Renard i Taastrup nogle kilometer fra gerningsstedet. Han er svedig og opfører sig, som om han ikke ved, hvad der er foregået. Han siger, at han er ude at løbe. Herefter har han ikke villet udtale sig.
 • 09.02: Den sårede politimand ankommer til Rigshospitalet, hvor han modtager behandling og gennemgår flere operationer.
   
Onsdag 7. december 2016:
 • 08.30: Mikkel Starsø Renard bliver ført ind i et retslokale ved Retten i Glostrup. Han er omgivet af politifolk. Dusinvis. Flere har hjelme og skimasker på.
 • 09.50: Dommer Anne Horstmann bestemmer, at han skal varetægtsfængsles. Hun vurderer, at der er en særlig bestyrket mistanke om, at manden er skyldig i at have forsøgt at dræbe hundeføreren.
 • 14.18: Politimanden bliver erklæret for død på Rigshospitalet. Hans pårørende er til stede, da det sker.
   
Tirsdag 27. juni 2017:
 • Anklagemyndigheden rejser tiltale i sagen.
   
Tirsdag 15. september 2017:
 • Retten i Glostrup idømmer Mikkel Starsø Renard en forvaringsdom for drabet. I en mentalundersøgelse er han blevet vurderet til at være til fare for andre personers liv eller helbred. Han anker dommen.
 • Den 27-årige erkender at have skudt betjenten, men mener, at der er tale om grov vold med døden til følge. Han erkender ligeledes våbentyveri.
   
Mandag 12. februar 2018:
 • Østre Landsret begynder ankesagen. Der ventes at falde dom 15. februar.
   
Kilder: Københavns Vestegns Politi, Region Hovedstadens akutberedskab, Retten i Glostrup.

Jesper Jul blev bisat i Roskilde Domkirke:

03:08

500 kolleger og hundeførere fra hele landet deltog, da den 43-årige Jesper Jul i dag blev bisat fra Roskilde Domkirke.

Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik