Alexander fik gennemsnit over 12: "Slid er vigtigere end intelligens"

Alexander Beck fra Albertslund er det man kalder en superstudent. Hans karaktergennemsnit er højere end 12, og det er han ikke kommet sovende til.

01:22

Video: Andreas Madsen

I de her dage vrimler det frem med nyudklækkede studenter. En af dem, der fik huen på i dag, er 19-årige Alexander Beck fra Albertslund Gymnasium, men han er ikke som de fleste. Han er endt med et gennemsnit på over 12.

- Huden på mine albuer er for længst ødelagt, fordi jeg har siddet så meget med hovedet i bøger og en computerskærm, siger han.

Huden på mine albuer er for længst ødelagt, fordi jeg har siddet så meget med hovedet i bøger og en computerskærm.

Alexander

Men Alexander vil ikke bruge sit høje karaktergennemsnit på at komme ind på et jurastudie eller lignende. Han vil bruge det på ikke at udelukke muligheder.

- Jeg har forsøgt at få høje karakterer, fordi jeg ikke vil udelukke noget. Jeg vil have mulighed for at uddanne mig til det, jeg vil, forklarer han.

Vejen til høje karakterer er hårdt arbejde

Men hvordan får man så de høje karakterer? Jo, man skal netop lægge tid, disciplin og engagement i sit studie, mener Alexander Beck. Han har derfor også brugt hele sin læseferie på rent faktisk at læse og ikke alt muligt andet.

- Jeg oplever faktisk, at slid er vigtigere end intelligens og kundskaber. På gymnasiet handler det primært om at vise, at man gør en indsats for at gøre det godt. 

Læs også Sådan bliver du superstudent: Få de gode råd her

Men selvom Alexander har kæmpet benhårdt for at få et højt gennemsnit, er han irriteret over det store fokus på karakterer, som han oplever, der er i vores samfund:

- Jeg oplever, at folk siger til mig, at nu håber de ikke, at jeg har tænkt mig at blive pædagog med mit høje snit. Det bliver jeg irriteret over, for det kan godt være, at jeg vil være pædagog, siger han og fortsætter:

- Jeg har jo netop kæmpet for de høje karakterer, fordi jeg ikke vil udelukke muligheder. Så hvis jeg vil være pædagog, så skal mit høje karaktergennemsnit ikke forhindre mig i det.

Karakterræs med nogen, "nørd" for andre

Det er dog ikke alle, der ligesom Alexander ønsker at lægge så meget tid i skolearbejdet.

Nogen vil måske sige at vores karakterræs er usundt, og det er det måske også. Men det har været med til at forbedre mine karakterer.

Alexander

- Mine klassekammerater synes, at jeg er lidt nørdet. Heldigvis er der også to andre i min klasse, der godt kan lide at nørde, så vi støtter hinanden.

- Vi konkurrerer også mod hinanden. Nogen vil måske sige, at vores karakterræs er usundt, og det er det måske også. Men det har været med til at forbedre mine karakterer.

Alexander er ikke kun "super" i skolen. Han er også "super" til karate, hvor han har det det sorte juniorbælte.

Han ved endnu ikke, hvad han vil læse videre til. Han ved bare, at han skal på Roskilde Festival i sommerferien, og så vil han starte et kollektiv med fem venner, som også er godt begavede. Han har nemlig lært flere af dem at kende på Akademiet for Talentfulde Unge, der giver unge mulighed for at arbejde ekstra med deres akademiske interesser.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik