Albertslund bliver større: Snupper en bid af nabokommunen

Lokalpolitikerne i Høje-Taastrup har besluttet at afgive et mindre areal til Albertslund i forbindelse med et byudviklingsprojekt.

Et nyt byudviklingsprojekt i Albertslund får nu konsekvenser for nabokommunen Høje-Taastrup, som fremover bliver mindre, skriver Dagbladet Roskilde.

Der er naturligvis ikke tale om en fjendtlig invadering med krudt og kanoner fra albertslundernes side, men en helt fredelig beslutning foretaget af lokalpolitikerne.

Byrådet i Høje-Taastrup har på sit seneste møde besluttet at rykke kommunegrænsen mod Albertslund en smule vestpå, så den i fremtiden vil følge motorvejen, og en del af St. Vejleådalen fremover vil høre under Albertslund Kommune.

Årsagen skal findes i byudviklingsprojektet Hyldagergrunden, der ligger øst for motorvejen og syd for Roskildevej, hvor Albertslund har planer om at oprette et helt nyt boligkvarter. 

 

Bliver 1.5 promille mindre

I dag ligger området dog både i Høje-Taastrup og Albertslund kommuner, så for nemhedens skyld rykkes kommunegrænsen altså en smule. I alt bliver Høje-Taastrup Kommune arealmæssigt 1,5 promille mindre,

- Det giver god mening at rykke kommunegrænsen, så hele området kommer under den samme myndighed. Det ville ikke være hensigtsmæssigt at udvikle området, og vi så var flere myndigheder, som skulle sagsbehandle og godkende planerne, så ved at rykke kommunegrænsen får vi hele området samlet under én myndighed, nemlig Albertslund Kommune, siger Høje Taastrups konservative borgmester Michael Ziegler til dagbladet.

Planerne for området er endnu ikke så konkrete, men det er ideen at altså skabe et helt nyt boligområde.

Ifølge Dagbladet Roskilde sælger Høje-Taastrup Kommune i den forbindelse 57.242 m2 jord i området til Albertslund Kommune for 1.030.572 kroner. Albertslund køber desuden 59.143 m2 jord af Vejdirektoratet, som også ejer en del af jorden i det nye byudviklingsområde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere