Afstemningen er i gang: Hvor får man Danmarks bedste burger?

Afstemningen til Danmarks bedste burger er i fuld gang. Med i opløbet er et af de burgersteder, der udmærkede sig ved sidste års konkurrence.

Nu er afstemningen til Danmarks bedste burger startet. Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

I løbet af de seneste år er flere og flere lokale burgersteder blomstret op rundt omkring i Danmark, og har taget kampen op imod McDonald's og Burger King. Og særligt i de større byer har det betydet en regulær burgerkrig.

Derfor har hjemmesiden OpdagDanmark nu sat sig for at afgøre, hvem der skal vinde slaget om at have Danmarks bedste burger.

Og det gør de ved at spørge danskerne. Konkurrencen afgøres nemlig ved hjælp af en SMS-afstemning, hvor burgerspisere fra hele landet kan stemme på deres tre lokale farvoritter.

Afstemningen foregår nemlig ved, at den bedste burgerjoint i hver region og i hver af Danmarks fem største byer findes, hvorefter vinderen findes deriblandt.

Sidste års opløber er blevet populær

Det er andet år i træk, at OpdagDanmark kårer Danmarks bedste burgere.

Sidste år gik de tre første pladser til jyske burgerjoints, mens fjerdepladsen gik til restauranten Sallie's i Albertslund.

Det er klart, at det kræver ekstra hårdt arbejde, når søgningen er så stor på vores restaurant. Men samtidig er det rigtig dejligt at få det klap på skulderen.

Henrik Hansen, ejer af Sallie's Restaurant

Og for den ene halvdel af ejerskabet af Sallie's, Henrik Hansen, har det betydet flere gæster og en masse hårdt arbejde.

- Vi har helt klart kunnet mærke, at vi kom på fjerdepladsen ved sidste års konkurrence. Der er kommet mange gæster og fortalt, at nu skulle de ud og prøve det, fordi de var blevet nysgerrige på, hvad det var. Og det er klart, at det kræver ekstra hårdt arbejde, når søgningen er så stor på vores restaurant. Men samtidig er det rigtig dejligt at få det klap på skulderen.

Også i år ligger Sallie's allerede nummer et i afstemningen for Sjælland med hele 316 stemmer.

- Sidste år var det vores gæster, der gjorde os opmærksomme på, at vi var med i afstemningen. Men i år har vi været forberedte og lagde på afstemningens første dag et opslag på vores sociale medier.

Positivt med en burgerkåring, der favner bredere end København

Noget Henrik Hansen er særligt glad for ved OpdagDanmarks konkurrence er, at den favner bredere end kun København, som de fleste andre kåringer afgrænser sig til.

- Jeg synes, det er rigtig positivt, at afstemningen favner så bredt. Det betyder, at der kommer nye spillere på banen, så det ikke kun er de københavnske burgere, der bliver fremhævet.

I den københavnske afstemning er det ind til videre MASH på Bredgade, der med 199 stemmer er den klare farvorit til at vinde afstemningen.

Afstemningen om Danmarks bedste burger løber ind til den 10. september kl. 12, hvor de fem regionale vindere sammen med de fem, der har fået flest stemmer, går videre til finalen.

Vinderen kåres den 18. september kl. 12.

Du kan deltage i afstemningen om Danmarks bedste burger her.
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik