Tingbjergborgere: Der er også en god side af Tingbjerg

Igen i dag trækker kriminelle unge overskrifter i Tingbjerg – men der er også en anden side af bydelen. Se portrætserien "JA, jeg bor i Tingbjerg".

Søndag aften smadrede ukendte gerningsmænd Kaj Bageri i Tingbjerg. Den iranskfødte ejer Ali Parnian har fået ødelagt sin forretning, fordi han nægter at betale beskyttelsespenge.

quote Måske er der to forskellige Tingbjerg. Et er det kriminalitetsplagede Tingbjerg, og så et Tingbjerg som er stille og roligt og grønt.

Emeka Adibe, Tingbjergborger

Sagen viser en virkelighed, hvor butiksejere trues og overfaldes.Hvor unge kriminelle smadrer både en lokal forretning og samtidig puster endnu mere til Tingbjergs udfordrede image. Men sagen om Kaj Bageri er ikke nødvendigvis hele historien om Tingbjerg.

Der er også et andet Tingbjerg. Et Tingbjerg, hvor folk lever i fred med hinanden og hvor der er rart at være. Det fortæller de seks borgere, som du kan møde i TV 2 Lorrys miniportrætserie "JA, jeg bor i Tingbjerg". Serien har premiere i aften på vores tv-kanal, og kan allerede nu ses her.

Der bor 6.527 mennesker i Tingbjerg. Boligområdet har i årevis været på regeringens ghettoliste og har blandt mange et blakket ry. Men fakta er at der på nogle områder er en positiv udvikling i gang.

I 2010 stod 39 procent af indbyggerne udenfor arbejdsmarkedet. I dag er det tal faldet til 28 procent. Samtidig er kriminaliteten, trods overfaldet søndag aften, faldende. Og en ny undersøgelse viser, at de unge har lige så store forventninger til sig selv og fremtiden som alle andre unge.

De seks borgere du kan møde i "JA, jeg bor i Tingbjerg" er vidt forskellige, men de mener alle, at Tingbjerg er langt bedre end sit ry. De er ærgerlige hver gang Tingbjerg igen nævnes i medierne på grund af bandekrig - eller som nu overfaldet i Kaj Bageri. De har svært ved at kende det billede, der tegnes i medierne.

- Når jeg kommer hjem, så begynder jeg at se efter, om der er kugler, der flyver rundt i Tingbjerg. Men jeg kan ikke se noget. Måske er der to forskellige Tingbjerg. Et er det kriminalitetsplagede Tingbjerg, og så et Tingbjerg som er stille og roligt og grønt, siger Emeka Adibe, der er buschauffør og har boet i Tingbjerg i 17 år.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen gjorde det i sin nytårstale klart, at det særligt er parallelsamfund i ghettoområderne, som der skal sættes ind overfor. De familier som ikke tager del i det danske samfund.

Parallelsamfund til trods er Emeka Adibe ikke bange for at lade sine tre børn vokse op i Tingbjerg. For ham handler det om forældrenes tilgang til det danske samfund. I første afsnit af serien opfordrer han alle forældre med anden etnisk bagrrund til at lære deres børn at elske Danmark.

- Danmark har givet dig denne her chance. Du kan være lige den, du gerne vil være. Det er den største gave, du får som barn i Danmark. Grib det. Tag det. Tag imod det. Bliv til noget, siger han og opfordrer til at se det danske samfunds muligheder.

Du kan se miniportrættet af Emeka Adibe øverst i denne artikel. Se alle portrætterne i serien JA, jeg bor i Tingbjerg her.

Hver aften i denne uge sender TV 2 Lorrys egen tv-kanal portrætterne kl. 19.05 og igen kl. 22.40. 


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Fransiska ryger

Fransiska var tidligere anbragt og så frem til "magisk tid" - men så blev hun hjemløs

politi på cykel

Borgere er trætte af hensynsløse cyklister: Nu kommer der mere politi på cykelstien

Lokale kræfter sætter solcelledrevet julebelysning op i Søborg Hovedgade

Lokale redder julehyggen med alternativ julebelysning

20220906-131648-L-1920x1280we

playVarmeselskab gør status: Så meget har københavnerne sparet på varmen i efteråret


Lorryland


Forsiden lige nu

Se flere