Bjarne elsker at hjælpe andre med et handicap: - Jeg er meget glad for Venskabslinjen

"Ja goddag! Det er Bjarne! Hvordan har du det?"

Venskabslinjen har til formål at hjælpe handicappede, der føler sig ensomme. Her kan tilmeldte modtage et fast opkald fra ligesindede, som de så kan stille spørgsmål om alt mellem himmel og jord.

Og som noget nyt har man endda tilføjet en ugentlig Facebook-live, hvor borgere med et handicap så kan live-chatte og hygge sig sammen. 

Da Københavns Kommune søsatte ordningen i 2019, var formålet hovedsageligt at yde hjælp og støtte til udsatte borgere med et handicap, men der skulle ikke gå lang tid, før man erfarede, at Venskabslinjen kan meget mere end det. 

De frivillige får nemlig også meget glæde ud af at hjælpe andre. Og det er man slet ikke i tvivl om, når man oplever Bjarne Jørgensen og Mikkel Krarup på deres vagt som telefonpassere og Facebook-værter.

Her kommer de med gode råd til alt fra kærlighedsproblemer til mad.

Føles godt at gøre en forskel

Bjarne Jørgensen lider af en hjerneskade, fordi han fik slem gulsot som spæd, fortæller han. Men det betyder langt fra, at han ikke kan passe sit elskede job. 

Hver tirsdag sidder han nemlig trofast for enden af røret hos Venskabslinjen og hjælper andre:

- Jeg er meget glad for arbejdet, fordi jeg synes, det er rart at møde mennesker, som har et handicap, siger han sig til TV 2 Lorry.

Bjarne Jørgensen og Mikkel Krarup er begge en del af Venskabslinjen, og det giver dem stor glæde at hjælpe andre.
Bjarne Jørgensen og Mikkel Krarup er begge en del af Venskabslinjen, og det giver dem stor glæde at hjælpe andre.
Foto: Anne Hald Madsen TV 2 Lorry

Og kollegaen Mikkel Krarup, der blandt andet har nedsat hukommelse, stemmer i:

- Jeg er glad for, at jeg gør en forskel for andre unge med handicap og udviklingshæmning, siger han. 

Når Bjarne Jørgensen og Mikkel Krarup sidder og passer telefonerne, er det fordi, de er en del af ordningen 'Hverdagsaktivisterne' under Københavns Kommune.

Ordningen har til formål at bygge bro mellem borgere med fysisk eller psykisk handicap og samfundet, hvis de ønsker at yde en frivillig indsats og gøre en forskel.

Og det må man sige, at Mikkel Krarup gerne vil.

Hans budskab er klart. Hvis man mangler en lyttende ven eller kommer nogen at vende sine problemer med:

- Tag telefonen, prøv og ring ind til Venskabslinjen. Og se, om det kan hjælpe. Vi er i hvert fald klar til at hjælpe jer. Og vi sidder altid klar med telefonen, siger han. 

Venskabslinjen: