Kultur-perle kan forsvinde: Venstre vil rive Risbjerggård ned

Foreningshuset Risbjerggård vækker store følelser hos både borgere og politikere, der ikke kan blive enige om, hvorvidt huset skal rives ned.

Spidskandidaterne i Hvidovre kan ikke blive enige om, hvad fremtiden skal byde på for byens perle Risbjerggård. 

Risbjerggård er et gammelt spillested og foreningshus, der har eksisteret i mange år, og som kan få følelserne frem hos mange Hvidovre-borgere. Men hos Venstre er de ikke i tvivl om, hvad der skal ske med huset på Hvidovrevej 241:

quote Der er brug for en grundig gennemgang af den for at se, hvor meget af den, der kan bevares, og hvor meget som kan opføres i en ny og mere moderne version.

Mikkel Dencker, spidskandidat, Dansk Folkeparti. 

- Den skal rives ned. Den er ikke blevet vedligeholdt i rigtig mange år. I dag vil det koste rigtig mange penge, hvis vi skal have den 'up to-date'. Derfor er vi nødt til at rive den ned og starte på en frisk, siger Charlotte Munck fra Venstre.

Risbjerggård skal moderniseres

Ifølge Risbjerggårds egen hjemmeside har Hvidovre-borgerne både haft mulighed for at komme til banko og forskellige koncerter i huset. Derudover har der både været kro, restaurant og keglebane.

Dansk Folkeparti vil da også, modsat Venstre, gerne kæmpe for huset, men de erkender samtidig, at huset nok har brug for en kærlig hånd. 

-Vi ved godt, at bygningen er i elendig forfatning. Derfor er der brug for en grundig gennemgang af den for at se, hvor meget, der kan bevares, og hvor meget der kan opføres i en ny og mere moderne version, siger Mikkel Dencker, som er spidskandidat for Dansk Folkeparti. 

"Der er ikke særlig meget kulturarv tilbage"

Konservative mener ligesom Venstre, at der ikke er meget kulturarv tilbage, og at det vil være alt for dyrt at renoverer huset. De argumenterer derfor også for at få revet huset ned.

-Bygningen er på ingen måder tidsvarende. Den er elendig indrettet og elendig vedligeholdt. Og på et tidspunkt fik vi at vide, at det vil koste mellem 20-30 millioner kroner at renovere den, siger Steen Ørskov Larsen.

quote Den skal rives ned. Den er ikke blevet vedligeholdt i rigtig mange år. I dag vil det koste rigtig mange penge, hvis vi skal have den 'up to-date'.

Charlotte Munck, spidkandidat, Venstre

Han mener, at det er for høj en pris at betale for huset, og at pengene skal bruges på noget andet. 

Du kan se hele debatten, hvor blandt andre Steen Ørskov Larsen, Mikkel Dencker og Charlotte Munch debatterer om, hvad der skal ske med Risbjerggård, og hvad der ellers skal blive bygget i byen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

jernbane.jpg

playBilfrit og grønne arealer - sådan bliver Københavns nye bydel

download

Lagde du mærke til noget i luftrummet over København? Sådan så det ud fra ballonskipperens perspektiv

Flodhest

Se billederne: Københavns Zoo har fået en ny beboer

20190816-161950-L-1920x1280we

Bryllupsbilleder fra LGBT+ personer efterlyses til stor udstilling

Hvidovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere