Her kan du opleve demokratiets lokale festdag

Medier samarbejder om demokrati og kommunalvalget 2017.

Normalt er der god og hård konkurrence mellem medierne i Danmark. Men 21. november 2017 er der valg til kommunalbestyrelser og regionsråd, og både valgdagen og valgkampen inden er så vigtige, at en lang række lokale og regionale medier i hovedstadsområdet har givet hinanden håndslag på et udbredt samarbejde.

Samarbejdet gælder TV 2 Lorry, DAGBLADET/Frederiksborg Amts Avis, Helsingør Dagblad, DAGBLADET Køge og DAGBLADET Roskilde, dertil også ugeaviserne Herlev Bladet, Hvidovre Avis, Politikens Lokalaviser, Frederiksberg Bladet samt North Medias øvrige aviser i hovedstaden.

Opgraderet samarbejde

Medierne vil for eksempel udveksle indhold. På vores hjemmesider viser vi hinandens valghistorier, og vi vil understøtte de valgarrangementer, vi hver især har andel i. Det betyder eksempelvis, at TV 2 Lorry på sin hjemmeside omtaler arrangementer, som Politikens Lokalaviser deltager i eller arrangerer, og omvendt fortæller eksempelvis DAGBLADET/Frederiksborg Amts Avis også om det, når TV 2 Lorry kommer ud til de enkelte kommuner for at afvikle vælgermøder med nogle af de politiske kandidater – og et forhåbentlig stort, lokalt publikum.

- Kommunal-  og regionspolitik er langt vigtigere for vores hverdag, end rigtig mange borgere er klar over, og vi har ofte ved kommunal- og regionsrådsvalg en alt for lav valgdeltagelse. Jeg er stolt af, at vi som lokale medier har besluttet os for, at demokrati og borgerdeltagelse er vigtigere end vores normale konkurrence, og at vi i fællesskab -  ved opgraderet samarbejde medierne i mellem - vil prøve at udbrede kendskabet til kommunalvalget og valgdatoen, siger TV 2 Lorrys direktør Morten Kjær Petersen.

TV2 Lorry ruller under kommunalvalget sendevognen gennem samtlige 34 kommuner i vores sendeområde. Her ses direktør Morten Kjær Petersen, der glæder sig til samarbejdet med de andre medier.
TV2 Lorry ruller under kommunalvalget sendevognen gennem samtlige 34 kommuner i vores sendeområde. Her ses direktør Morten Kjær Petersen, der glæder sig til samarbejdet med de andre medier.
Foto: TV2 Lorry

Udnytter hinandens styrker

Også på Frederiksborg Amts Avis glæder chefredaktør Palle Høj sig over samarbejdet.

- De deltagende medier vil fortsat konkurrere med hinanden, men vi ønsker at understøtte det lokale demokrati, og det gør vi bedst ved også at udnytte hinandens styrker på de platforme, vi er til stede på. Alle medier har forskellige initiativer i valgkampen, og det samlede mål er at nå en høj valgdeltagelse, siger Palle Høj.

- Dette er også baggrunden for, at DAGBLADET Roskilde og DAGBLADET Køge er med i samarbejdet. Også flere af Sjællandske Mediers ugeaviser i det storkøbenhavnske område samt nyhedssitet sn.dk er engageret i initiativet og vil gøre deres for at oplyse vælgerne i den samlede region om valgkampens tilbud og det politiske billede i de respektive kommuner,  tilføjer chefredaktør Bente Johannessen, DAGBLADET.

Hver kommune har sin valgdebat, og fra torsdag den 26. oktober dykker TV 2 Lorry ned i de lokale debatter, når vi styrer vores sendevogn gennem sendeområdets 34 kommuner og to regioner. Målet er lokale valgdebatter med kandidater og borgere.

Valgdebatterne bliver sendt direkte på Lorry+ henholdsvis klokken 15 og klokken 19.55. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

ond kø

Miljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere