Airbnb indgår historisk aftale med Danmark

Ifølge Skatteministeriet er Danmark det første land i verden, der indgår en aftale med den verdensomspændte udlejningsportal.

De københavnere og andre borgere i Lorryland, der udlejer deres bolig via Airbnb, kan se frem til at få deres lejeindtægter indberettet direkte til Skat.

Det sikrer en aftale mellem de danske skattemyndigheder og udlejningsportalen Airbnb, som netop er indgået.

- Jeg er ikke altid en glad skatteminister, men det er jeg i dag. For det er en historisk dag, siger Karsten Lauritzen (V) til TV 2.

Første land med en aftale

Repræsentanter fra den irske virksomhed er i Danmark efter at et politisk flertal tirsdag blev enige om at sætte et loft over, hvor mange dage man må udleje sin private bolig, og hvor mange penge man må tjene, før det skal indberettes til skattevæsenet.

Med dagens aftale forpligter Airbnb sig til automatisk at indberette antallet af udlejningsdage og brugernes totale indtjening direkte til Skat. 

Og det er historisk, fortæller skatteministeren, da Danmark som det første land i verden lukker en frivillig aftale med den verdensomspændte udlejningsportal.

- Af alle de diskussioner, vi har haft de seneste år med myndigheder over hele verden, er denne her helt unik, siger direktør i Airbnb for Public Policy i Europa, Patrick Robinson.

Danmark er det rigtige land for en aftale

Som det fremgår af tirsdagens politiske aftale, vil danske udlejere fremover kunne leje deres bolig ud i maksimalt 70 dage om året. Lokalt kan kommunerne vælge at hæve loftet til 100 dage.

Derudover hæves bundfradraget på udlejning fra 24.000 kroner om året til 28.000 kroner.

- Denne her aftale indeholder et meget klart og retfærdigt sæt regler, som er lette at forstå, siger Patrick Robinson til TV 2. 

Direktøren for Airbnb's europæiske marked er tilfreds med aftalen om at indberette de danske brugeres indtægter til skattevæsenet. Det er den første aftale af sin slags.

Formålet med reglerne er at anspore de danske udlejere til at spille med åbne kort over for skattevæsenet. Sker dette ikke automatisk reduceres den lovlige udlejningsperiode til 30 dage og fradraget ryger.

- 90 procent af vores værter vil gerne betale skat, men det skal være let og strømlinet, og det vil denne løsning være, siger Patrick Robinson.

En dansk Airbnb-vært udlejede sidste år sit hjem ud i typisk 23 dage og tjente typisk 13.500 kroner. Ifølge direktøren benytter omkring 30.000 danskere sig af at leje deres bolig ud via Airbnb, og sidste år tjekkede 900.000 gæster ind i de private hjem. 

- Danmark er godt sted at prøve dette. Danmark har et stærkt velfærdssamfund, og danskerne er åbne for nye ting, og vi ved, hvor innovative de er, siger Patrick Robinson til TV 2.

Led i samlet plan

Aftalen med Airbnb er led i en samlet deleøkonomisk strategi, der blev præsenteret endeligt torsdag. 

Udover udlejning af private boliger omfatter aftalen også udlejning af for eksempel biler og både. Her er regeringen, Socialdemokratiet, De radikale og Dansk Folkeparti blevet enige om at indføre et nyt bundfradrag på 10.000 kroner. 

Derudover forhøjes bundfradraget ved udlejning af sommerhuse fra 21.900 kroner til 40.000 kroner årligt, og regeringen opretter et deleøkonomisk råd, der skal vejlede regeringen om fremadrettet at skabe velfungerende rammer for dele- og platformsøkonomien. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik