Ingredienser til 6 personer
1 stort skyllet og grofthakket rødkål uden stok
1 spiseske andefedt
50 g. rosiner
1 økologisk appelsin skåret i fire både
Salt og peber
2 Laurbærblade
1 flækket vaniljestang
100 ml. lagereddike
50 ml. æbleeddike
Krydderier i thepose (4 nelliker, 3 kardemomme, 2 stjerneanis og 1 kanelstang)
1 spiseske ribsgele
100 g. økologisk rørsukker
200 g. brun farin
Sådan gør du
1. I stor gryde steges ved mediumvarme rødkål med andefedt, og smages til med salt og peber
2. Når kålen er “faldet” lidt sammen, tilsættes øvrige ingredienser
3. Giv kålen et opkog
4. Skru ned på svag varme og lad rødkålen simre i 45-60 min.
5. Smag til med salt og peber og evt. lidt appelsinsaft
6. Kom på køl i mindst to dage overdækket af lage