Kommune selv skyld i Valhallas forlis

Køge Kommune lyttede ikke til advarslerne om daginstitutionens placering på gammel mosegrund. Nu synker gulvene, og kommunen ofrer 17 millioner kroner på et nyt børnehus, skriver DAGBLADET Køge.

Hvis kommunen havde rettet sig efter leverandørerens
advarsler, kunne Køges største børneinstitution formentligt have
levet mange år endnu.Ifølge formanden for kommunens teknik- og
miljøudvalg, Mikael Mogensen (S), anbefalede leverandøreren af
Valhalla nemlig en anden placering af den forholdsvis spinkle
trækonstruktion.- Men kommunen fastholdt, at daginstitutionen
skulle ligge på den gamle mosegrund, og derfor kommer vi nok
selv til at hæfte for det, siger han.Byrådet forleden besluttede
at ofre 17 millioner kroner på et helt nyt gulv i institutionen.
Den officielle forklaring på, at gulvet i det kun 13 år gamle
børnehus efterhånden er sunket så voldsomt på grund af råd, har
hidtil været en konstruktionsfejl, kombineret med et
underdimensioneret ventilationsanlæg, der ikke har formået at
fjerne den opstigende fugt fra mosejorden.Forklaringen blev
gentaget, da byrådet tidligere på ugen godkendte de 17 millioner
kroner til det nye børnehus, men at der var tale om en
konstruktionsfejl bliver nu manet i jorden af Mikael
Mogensen.Han henviser til en foreløbig, men endnu ikke
offentliggjort advokatvurdering af kommunens chancer for at få
erstatning.- Når vi overhørte advarslerne mod placeringen på
gammel mosejord, må vi nok også selv påtage os skylden, mener
han.Spørgsmålet bliver dog først endeligt afklaret, når der
foreligger en tilbundsgående redegørelse fra advokaten.