Lockout pepper skolemaden op

Arkiv Foto: Lorry

Elever i København kommer til at nyde godt af spændende menuer, når de igen møder i skole.

Hos EAT-køkkenet, der leverer mad til 34 Københavnske skoler, bruges lockouten på at finde inspiration til nye retter, skriver Fagbladet 3F.

I stedet for at sende medarbejderne hjem med fuld løn, benytter det store skolekøkken den stille lockout-tid til at finde på nye ideer til skolemaden.

- Pludselig har vi oceaner af tid. Selvom vi naturligvis helst ville bruge tiden til at lave mad til børnene, så er det rent luksus med god tid til at udvikle nye retter. I morgen skulle to have været af sted på kursus i grøntsag syrning. Nu kan vi pludselig sende fire af sted, siger kulinarisk ansvarlig hos EAT, Claus Olesen.

Hos Arla Foods, der er største leverandør af skolemælk, har man enkelte steder sendt chauffører hjem.

- Vi fandt dog senere andre opgaver til dem, oplyser pressechef hos Arla Foods, Theis Brøgger.

Ellers har lockouten ikke haft de store konsekvenser.

- Så længe vi kan planlægge i god tid, undgår vi at miste nævneværdig omsætning, idet vi så kan nå at bruge mælken til noget andet. Den relativt lille mængde mælk, der bruges til skolemælk, kan med ganske kort varsel dirigeres til anden produktion, oplyser Theis Brøgger.