Ken bruger 400.000 kroner om året på at spise ude

En dansk Michelin-restaurant byder på ekstravagant spiseoplevelse - i en rumkapsel i 30 kilometers højde. Det er kun for de ultrarige, men det er okay, lyder det fra en af Danmarks helt store restaurantgæster.

Det hele startede, før han var fyldt 20 år. 

I kælderen under Moltkes Palæ i København mærkede Ken Tellefsen noget, der gjorde indtryk. En følelse, han ikke havde mærket andre steder, og som der i første omgang skulle gå flere år, før han fik igen.

Han husker, hvordan en menu med mad og vin, han ”aldrig havde fået før”, satte gang i noget hos ham.

- Jeg tænkte: "Hold da op – det er jo helt fantastisk", siger han til TV 2 Kosmopol, som fanger ham over en telefonforbindelse i bilen. I morgen rejser han til Barcelona mod nye eventyr på endnu en madrejse.

Vi har taget fat i Københavns måske største restaurant-connaisseur i anledningen af, at den danske Michelin-restaurant The Alchemist barsler med en særlig ekstravagant spiseoplevelse. 

Stjernekokken Rasmus Munk vil nemlig servere middag for seks personer ombord på et rumskib 30 kilometer oppe i rummet med udsigt over stratosfæren

Kuvertpris: 3,4 millioner kroner.

Men hvad er det, der kan få folk til at betale svimlende summer for et måltid mad?

Selvom rum-middagen ligger lidt uden for Ken Tellefsens budget, så forstår han godt attraktionen:

- Hvis man har denne her interesse med astronomi og gastronomi, så må det her jo være det vildeste i hele verden. At man kan komme op i rummet uden overhovedet at være trænet til det, og så samtidig opleve de her ting.

- Og der er jo nogle rigmænd rundt omkring, hvor det at betale godt tre millioner kroner ikke betyder noget, fordi de har masser af penge. Det forstår jeg sagtens, de bruger pengene på, siger han. 

Man bliver blind i jagten på næste mad-”fix”, må man forstå. Og så bliver økonomien sekundær, ”så længe man ikke går fra hus og hjem”, forklarer den entusiastiske restaurantgæst. 

Dyre middage giver store oplevelser

Siden Ken Tellefsen fik sin første store mad-åbenbaring som stor teenager i Bourgogne Kælderen har han  jagtet den følelse igen og igen, og nu – cirka 25 år senere – er interessen for mad blevet både en passion og måske til tider en besættelse for ham.

Ken Tellefsen bruger i omegnen af 400.000 kroner hvert år på restaurantbesøg, og ifølge ham giver det oplevelser og minder, der langt overstiger det for de fleste svimlende beløb, han bruger på jagten.


quote Der er helt sikkert meget få, der har de muligheder, både med hensyn til økonomien i det, men så også at bruge den tid, man bruger på det

Ken Tellefsen, foodie

Han anerkender da også, at hans hobby måske når et omfang, hvor kun de færreste kan være med.

- Der er helt sikkert meget få, der har de muligheder, både med hensyn til økonomien i det, men så også at bruge den tid, man bruger på det, siger Ken Tellefsen.

Kører i en lille Toyota Aygo

Ken Tellefsens egen baggrund er en almindelig middelklassefamilie, hvor mad ikke var noget særligt.

Han har arbejdet med økonomi på et højt plan gennem mange år og har et godt betalt job som revisor, som giver ham muligheden for at forfølge de kulinariske oplevelser.

quote Jeg kører i min lillebitte Toyota Aygo, jeg bor i en lille lejlighed med min kone, og jeg har ikke andre dyre interesser

Ken Tellefsen, foodie

Og så er interessen for god mad blevet et valg, som også betyder, at han er sparsommelig i andre dele af livet.

- Jeg gør det her på bekostning af nogle andre ting. Jeg kører i min lillebitte Toyota Aygo, jeg bor i en lille lejlighed med min kone, og jeg har ikke andre dyre interesser, siger Ken Tellefsen, som dog ikke er et sekund i tvivl om, hvorvidt det er pengene værd:

- I min verden går livet ud på at samle oplevelser, og jeg håber, at jeg, når jeg en dag sidder på plejehjemmet og er gammel, kan se tilbage på alle de fede ting, jeg har oplevet, siger han.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Ken Tellefsen på Alchemist - her flankeret af chefkok Rasmus Munk ved sin side.
Ken Tellefsen på Alchemist - her flankeret af chefkok Rasmus Munk ved sin side.
Foto: Privatfoto

Fedt, at nogen tør skille sig ud

Det handler om det unikke, éngangsoplevelsen – og i tilfældet med rumrejsen for Alchemist: Det ultimativt ekstravagante, som kun er et helt særligt segment forundt.

Middagen i rumkapslen er lavet i samarbejde med ekspeditionsfirmaet SpaceVIP og Space Perspective, der tilbyder rejser til rummet. 

Rumkapslen sendes ikke afsted med raketter, men vil derimod løftes af en gigantisk brintfyldt rumballon udviklet af NASA - og er derfor "kulstofneutral", lyder det ifølge The Alchemist.

De seks gæster vil blive iklædt specialdesignet tøj af det franske modehus Ogier, og de behøver ingen astronauttræning for at blive sendt til himmels i stratosfæren. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Onde tunger vil sige, at det er vulgært og for meget at betale så mange penge for en ”unødvendig” madoplevelse, når andre mennesker kæmper med at få mad på bordet. Hvad tænker du om det?

- Jeg er så uenig i det der… Altså folk bor i huse til 50 millioner, og ingen løfter et øjenbryn. Nogen kan også bruge penge på diamanter, og det er på en eller anden måde ikke så svært at forstå.

- Men når det så kommer til mad, så bliver det hurtigt: ”Uha, det er da godt nok ekstravagant”. Oplevelser omkring mad og vin har det med at blive kaldt ud for at være overflødige. Men jeg kan ikke se, hvordan det adskiller sig fra alt muligt andet, siger Ken Tellefsen.

Han mener tværtimod, at det er dejligt, når man tør skille sig ud og gå efter sin passion - også selvom det koster penge.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Ken Tellefsen med den anerkendte kok Mads Dalsborg, som er køkkenchef i Bjørnekælderen på Frederiksberg.
Ken Tellefsen med den anerkendte kok Mads Dalsborg, som er køkkenchef i Bjørnekælderen på Frederiksberg.
Foto: Privatfoto

"Once in a lifetime"

Ken Tellefsen har selv brugt op til omkring 60.000 kroner på en enkelt aften med god vin og god mad, men hans største kulinariske oplevelse fik han i februar måned.

Her var han blandt de 150 personer, som var så heldige at opleve den verdenskendte spanske restaurant El Bulli blive hyldet og genopstå over en weekend med hjælp fra Enigma og Alchemist i Rasmus Munks lokaler på Refshaleøen.

Her lød kuvertprisen på 15.000 kroner, men det er underordnet, når man først har set sig blind på det, forklarer Ken Tellefsen.

- Det var “once in a lifetime”. Den største madoplevelse, jeg har haft i mit liv, for det er verdens bedste restaurant med verdens bedste kok – og så kom El Bulli oveni, og det bliver ikke gentaget.

Det er endnu uvist, præcist hvornår rejsen til stratosfæren med Rasmus Munk vil finde sted, men den forventes lanceret en gang i 2025 fra Space Coast i Florida.

Alchemist oplyser til TV 2 Kosmopol, at kokkene kun er i brainstorm-fasen på menuen til turen. Det skyldes blandt andet, at de endnu ikke ved, hvilke vægtkrav der er i rumkapslen, og hvor meget plads, der er i den til at stå og kokkerere. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik