Hanne var smittet uden symptomer: Nu har hun en opfordring

Hanne og hendes søn var coronasmittede - men de havde ingen anelse om det før, før de blev testet.

- Der er kun en ting, der gælder. Og det er at holde afstand. For man aner ikke, om man er smittet.

Hanne Lundsgaard fra København er lige begyndt på arbejde igen efter at have være smittet med covid-19. Hendes sygdomsforløb har i den grad lært hende om vigtigheden i at holde afstand.

Der var nemlig intet sygdomsforløb. Ingen hoste. Ingen feber og ingen vejrtrækningsproblemer.

Intet.

Alligevel smittede hun sin 18-årige søn.

- Og det var min store frygt, da jeg fandt ud af, at jeg var smittet - om jeg havde smittet nogen, der eventuelt var i risikogruppen. Jeg var jo ikke selv bekymret, for jeg havde det fint. Jeg kunne virkelig intet mærke til det, fortæller Hanne Lundsgaard til TV 2 Lorry.

Smittet på café

Hun havde 10. september været på café med nogle veninder. De spiste og ordnede både verdenssituationen og coronakrisen på tre-fire timer.

Men få dage senere blev Hanne kontaktet af en af veninderne, som fortalte, at hun havde lette symptomer og derfor skulle testes. Den test var positiv, og da Hanne Lundsgaard hørte det, bestilte hun selv tid til en test.

- Jeg tænkte, nåh for fanden da - jeg må bestille en test, men jeg var ret sikker på, at jeg ikke var smittet, for jeg havde jo ingen symptomer.

Men Hanne var smittet.

Det fik hun besked om to dage efter sin test. Hendes mand og hendes søn blev straks testet. De var begge negative. Men da sønnen igen blev testet få dage senere, var han også positiv.

- Der er ikke tvivl om, at han har det fra mig, siger Hanne.

Den lille familie delte lejligheden i København op - og Hannes mand blev aldrig smittet. Sønnen fik som Hanne ikke symptomer på smitten, og nu er der gået så lang tid siden hendes positiv-test, at hun er vendt tilbage til sit arbejde som pædagog igen.

quote Grunden til at vi skal holde afstand skyldes jo også, at man ikke altid ved, at man er smittefarlig

Bolette Søborg, overlæge i Sundhedsstyrelsen

Hold afstand

Oplevelsen har lært hende hvor vigtigt, det er at holde afstand til andre.

- Jeg fandt jo ud af, at det med corona ikke var slut. Vi havde vel alle sammen fået skuldrene ned, vi var begyndt at grille sammen og kramme - særligt dem, man havde behov for at give et kram.  Og det vejede pludselig tungere end bekymringen og angsten for virusset. Det er lidt, som når man taler med unge om det - det ligger langt væk for dem - og det gjorde det også for mig selv. Men det er der - og derfor skal vi holde afstand, siger Hanne Lundsgaard og tilføjer:

- Du kan i hvert fald ikke bruge det til noget at sige, du ikke har symptomer - det kan man ikke nøjes med at rette sig efter.

Sundhedsstyrelsen: Hovedet på sømmet.

I Sundhedsstyrelsen siger overlæge Bolette Søborg, at Hanne Lundsgaards historie lige præcis rammer hovedet på sømmet.

- Grunden til at vi skal holde afstand skyldes jo også, at man ikke altid ved, at man er smittefarlig. Hvis du har symptomer, så skal du gå hjem - og det ved folk. Men afstandsbehovet er der, fordi ikke alle covidsmittede ved, at de er smittet - og at de så kan smitte andre, siger hun.

Rigtig mange danskere lader sig teste i øjeblikket. Men samtidig med det fastholder Bolette Søborg behovet for afstand.

- Så når du går til et arrangement - eller i din daglige færden - så er afstanden rigtig vigtig, fastslår hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik