Fodboldtræner utilfreds med nye retningslinjer: "Vi er uforstående"

Fodboldtræner er dybt uforstående over for aldersopdelt coronarestriktionerne for sportsgrene. Det handler formentlig om ressourcer, lyder det fra en professor.

For blot et par dage siden stod det klart, at vi atter engang ser ind i en svær tid, da regeringen fremlagde nye coronarestriktioner.

Her kom der blandt andet et forsamlingsforbud på ti personer. Et forbud som børn og unge idrætsudøvere under 21 år dog er undtaget fra.  

quote Mennesker fra 21 år og opefter har fået fjernet deres mulighed for at spille fodboldkampe.

Morten Kornbech Larsen, træner, Tietgenkollegiets herrehold

En beslutning der undrer Morten Kornbech Larsen, der er træner for Tietgenkollegiets herrehold i København, et klubhold under DBU.

- Vi er uforstående overfor, at regeringen har vedtaget, at man nu ikke længere må spille fodbold udendørs, hvis man er fyldt 21 år, men hvis man er under 21 år, må man gerne spille. Vi kan simpelthen ikke forstå det, siger Morten Kornbech Larsen.

Det kan handle om ressourcer

Denne undring møder forståelse hos Flemming Konradsen, der er professor hos Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet. 

- Det er helt klart, at det reducerer smittespredning, at det er udendørs, men man har nok fra myndighedernes side sagt, at vi ikke har ressourcer til at vurdere hver enkelt sportsgren og er nødt til at kommunikere noget på tværs af en lang række sportsgrene, forklarer han. 

Han forsker blandt andet i smitsomme sygdomme og forebyggelse, og han mener, at der er en vis risiko forbundet med kontaktsporten. 

- Det er en social aktivitet og en fysisk aktivitet, der indebærer en vis risiko, lyder det fra Flemming Konradsen.

Flemming Konradsen forstår godt, at de nye retningslinjer kan være svære at forstå.
Flemming Konradsen forstår godt, at de nye retningslinjer kan være svære at forstå.
Foto: Henry Michaelsen - TV 2 Lorry

Kan ikke spille kampe

For fodboldspillere betyder de nye coronarestriktioner, at almindelig fodboldtræning er en by i Rusland.

quote Det er kun noget, man kan gøre, som en ekstraordinær indsats.

Flemming Konradsen, professor, Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet

Men det er ikke den største udfordring for fodboldtræneren, som til daglig erhverver sig som lakridsdirektør i Bagsværd. 

- Udover at der er færre, der kan træne, betyder det også, at mennesker fra 21 år og opefter har fået fjernet deres mulighed for at spille fodboldkampe, og så er det jo godt for folkesundheden, siger Morten Kornbech Larsen.

Ekstraordinær indsats

Dette er Flemming Konradsen enig i og understreger også, at man hele tiden skal opveje effekt og konsekvens. 

- Det vil ikke give mening at lade være at spille fodbold på tværs af alle aldersgrupper, hvis det var over lang tid, for så ville de sundhedsskadelige konsekvenser overstige det, vi forsøger at undgå, forklarer han og fortsætter:

Det er kun noget, man kan gøre, som en ekstraordinær indsats, hvor man forsøger at sætte ind i en situation, hvor smitte spredes hurtigt, og før det bliver rigtigt galt. 

Restriktionerne gælder foreløbigt frem til den 22. november.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik