Dine grimme haveæbler kan blive til Michelin-cider

200 lastbiler fyldt med spiseklare æbler.

Så mange æbler ligger der hvert år i de danske baghaver og rådner.

Baghaver, hvor de tre gymnasievenner Cornelius Simonsen, Jakob Paludan og Martin Pedersen er vokset op.

Og det er lige netop derfor, at de nu har fundet på en løsning, der skal redde alle de mange overskudsæbler. Nemlig cider.

Til daglig driver de tre nemlig virksomheden Decideret, der producerer cider til flere Michelin-restauranter herhjemme og rundt omkring i Europa - ligesom de netop har eksporteret de første danske bobler til New York.

Alligevel er det kærligheden til de danske æbler og de københavnske baghaver, der driver dem.

- Vi har måske verdens bedste æbler hængende på træerne i de danske haver, fortæller Cornelius Simonsen.

- Men mange ved ikke, hvad de skal gøre med al deres frugt.

Derfor har de tre stiftere af Decideret Cider nu iværksat en haveæbleindsamling, hvor haveejerne kan aflevere deres overskudsæbler i deres mosteri i Nordhavn.

Til gengæld får de en flaske cider per ti kilo æbler - og samtidigt muligheden for at nyde et glas cider lavet på deres egne æbler på næste års sommeraftener.

Indsamling af haveæbler

Du kan aflevere overskudsæblerne fra din have i Deciderets cideri i Nordhavn fra klokken 12 til 15 på følgende datoer:

4. oktober, 12. oktober, 15. oktober og 18. oktober.

 

Adressen er Kattegatvej 45, 2150 Nordhavn.

 

Læs mere om projektet her.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik