Hypet NOMA 2.0-restaurant åbner i byggerod

Noma 2.0. bad os blive væk med vores kamera, da den verdensberømte restaurant åbnede i dag. Men vi kunne ikke dy os og kiggede forbi.

Det er koldt og blæsende yderst på Refshalevej. Og det virker usikkert, om der overhovedet er mad og gæster bag de mange lastbiler med byggematerialer og et virvar af håndværkere på Københavns gamle befæstningsanlæg.

Sådan lød status tidligere i dag på stedet, hvor restauranten NOMA 2.0, der er efterfølgeren til den prisvindende Noma skabt af stjernekokken René Redzepi, havde første åbningsdag.

På hjemmesiden for den nye restaurant, NOMA 2.0, skriver de, at der torsdag var åbent fra 12 til 16 og mellem 18 og 22. 

 

Men om der rent faktisk var gæster inde bag byggerodet på Refshalevej i København. har TV 2 Lorry ikke kunne få bekræftet. 

Tidligere torsdag efterspurgte TV 2 Lorry et interview i forbindelse med åbningsdagen.

Her lød det kortfattede svar per mail: "Vi har desværre ikke mulighed for at ønske jer velkommen, så vi vil venligst frabede at I kommer forbi".

Årsagen til den kortfattede afvisning er måske, at restauranten mest af alt ligner en stor byggeplads.

- Er det ikke mærkeligt at sidde og spise madpakke i et glashus, når der sidder gæster og spiser gourmetmad inde bag jer?, spørger TV 2 Lorrys fotograf en af håndværkerne på stedet. Men han svarer ikke og vil ikke med i TV. 

Sådan her ser der ud foran restauranten. Vi kunne i dag ikke få lov til at filme da NOMA 2.0. åbnede.
Sådan her ser der ud foran restauranten. Vi kunne i dag ikke få lov til at filme da NOMA 2.0. åbnede.
Foto: Leif Danielsen - TV 2 Lorry

40.000 gæster på venteliste

Restauranten har plads til 40 gæster om dagen, og menuen, uden drikkelse, starter på 2.250 kroner per person.
Allerede nu har restauranten 40.000 gæster på venteliste, skriver Berlingskes madanmelder, Søren Frank.

Den nye restaurant ligger i et 80 meter langt Søminedepot fra 1921, der er blevet grundigt og nænsomt restaureret.

Ude foran NOMA 2.0 er opført en række små glashuse og bygninger, der skal rumme et mice-en-passe-køkken, et fermerteringslaboratorium, bassiner til levende skaldyr og personalekøkken. På taget af Søminedepotet kommer der desuden køkkenhaver.

Gæsterne får udsigt over volden og til Christiania, der er nærmeste nabo. 

Verdens bedste restaurant fire gange

En kæmpestor betonblander ankommer på Refshalevej oven i virvaret af håndværkerbiler, og den almindelig trafik på Refshalevej må liste sig uden om den store aktivitet på NOMA 2.0's område.

Restauranten er fire gange kåret som verdens bedste, og det er et åbent spørgsmål om René Redzepi, som er medejer og chefkok, kan holde dampen oppe.

Ud over den nye beliggenhed og næsten færdige restaurant er konceptet nyt, og priserne højere.

Konceptet går ud på, at menuen skifter med årstiderne. NOMA 2.0 lægger ud med en menu, der byder på alt godt  fra havene omkring Skandinaviens med fisk og skaldyr.

Til foråret skifter de det fiskerige sæsonkort ud med et nyt, der har bund i planteriget, og som vil glæde vegetarer.

Udover at ændre menuen har den hypede restaurant skåret antallet af åbningsdage ned fra fem til fire dage om ugen.

På NOMAs hjemmeside skriver de:

- Vi har også sat prisen på menuen op fra 2.000 kr. til 2.250 kr. Nomas styrke ligger i personalet; og vi har taget den beslutning for at kunne give vores medarbejdere større livskvalitet, både på og uden for arbejde.

 
 
Foto: Leif Danielsen - TV 2 Lorry

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik