Vred borgmester om atomaffald: Topmålet af uansvarlighed!

Vi vil ikke vente længere - Folketinget må finde en løsning på placering af atomaffald nu, lyder det fra Roskildes borgmester.

Roskildes borgmester Joy Mogensen er svært utilfreds. Efter femten år er der nemlig stadig ingen afklaring på, hvor Danmarks atomaffald fra Forskningscenter Risø skal placeres i fremtiden.

Tilbage i 2003 besluttede Folketinget, at der skulle findes en løsning på, hvordan Danmark skulle håndtere atomaffaldet. Siden har skiftende regeringer og et hav af rapporter udskudt den endelige stillingtagen.

- Jeg synes, det er topmålet af uansvarlighed, at Folketinget nu i 15 år har udskudt den her beslutning om, hvordan vi sikrer atomaffaldet. Selv om der, hvor affaldet ligger nu, kun er bygget til at kunne holde til 2012, har de stadig intet gjort for at sikre det yderligere, siger Roskildes socialdemokratiske borgmester Joy Mogensen til TV2 Lorry. 

- Det er det samme svar, vi har fået hver eneste gang, der har været tæt på at træffe beslutningen. Så har de lige skulle have en rapport til, og i mellemtiden står det her radioaktive affald lige ud til Roskilde Fjord. Ved stormfloden var der 20 centimeter op til tønderne. Det er simpelthen uansvarligt, fortsætter borgmesteren.  

Den seneste melding, Roskildes politikere har fået fra Venstres forskningsminister Ulla Tørnæs, er, at der tidligst i 2017 bliver truffet en afgørelse om atomaffaldets fremtidige placering.

Se hele interviewet med Joy Mogensen i afspilleren ovenfor. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik