Voldsom brand på Vesterbro er nu slukket

Kraftig rødudvikling - Hovedstadens Beredskab er rykket talstærkt ud til en tagbrand på Vesterbrogade. Den er nu under kontrol.

En kraftig tagbrand har fredag eftermiddag raseret en etageejendom på Vesterbrogade 146 i København.

Brandvæsnet fik en melding om, at der var ild i et ventilationsanlæg i en restaurant i stueetagen. Branden har muligvis bredt sig derfra, oplyste operationschef ved Hovedstadens Beredskab, Kristian Næsted tidligere på eftermiddagen.

Branden havde spredt sig til taget over hele bygningen, og han beskrev den som "en fuldt udviklet tagbrand". Efter knap halvanden times brand oplyste politiet, at hele tagetagen var brændt væk, og at man var ved at undersøge, om der for gavlenes vedkommende er nedstyrtningsfare.

 

- Flammerne er op mod ti meter høje, fortalte Henrik Stormer, vagtchef ved Københavns Politi, tidligere på eftermiddagen.

Beredskabet rykkede talstærkt ud klokken 13.03 og har siden været på stedet. Ifølge Københavns Politi regner man med, at slukningarbejdet kommer til at vare mere end tre timer.

Klokken 16.14 meddelte Københavns Politi, at slukningsarbejdet er overstået.

 

Ti meter høje flammer

Politi og brandvæsen har stadig afspærret området omkring Vesterbrogade fra krydset Enghavevej/Kingosgade til Kochsvej, fordi man er ved at rive nogle gavle ned. 

Politiet meldte om giftig røg og der var rekvireret gasmasker til redningsmandskabet. Beboere i nærheden blev bedt om at lukke vinduerne for at undgå røgen.

- Al røg er jo farlig, men der er ikke tale om giftig røg i den forstand. Det er ikke kemi eller plastik, der brænder, siger vagtchef Henrik Stormer, Københavns Politi. 

Under branden er mange tagsten faldet ned på fortorvet foran ejendommen. Beboerne blev samlet på Platanvej, der ligger i nærheden. I alt er tre opgange blevet evakueret, og alle de evakuerede har fundet andre steder at være. 

Der er ingen meldinger om personer, som skulle være kommet til skade eller være kørt til observation for røgforgiftning.

Movia oplyser, at buslinjerne 6A og 26 begge er omlagt, så de i begge retninger kører ad Vesterfælledvej - Lyrskovgade - Enghavevej. Det betyder at busserne ikke kører til stoppestedederne Enghavevej/Vesterbrogade og Platanvej. 

Vi følger situationen og opdaterer - ligesom vi sender live fra Vesterbrogade i vores udsendelse klokken 17.14. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik