Vold på nattevagten - portører på farligt hospitalsarbejde

75 procent af portørerne på Amager Hospital kan fortælle om vold eller trusler, når de har nattevagter

Det kræver robusthed, hvis man skal klare et job som hospitalsportør. Og på Amager Hospital er den helt gal. En stor del af portørerne melder om vold eller trusler om vold, når de er på arbejde.

På dagvagt har 43 procent oplevet trusler og 29 procent fortæller, at de har været udsat for vold. Om  natten er det langt værre. 75 procent oplever trusler, mens 50 procent beretter om egentlig vold.

Tallene stammer fra hospitalets trivselsundersøgelse for portørernes fra 2014. Hospitalet fik et påbud fra Arbejdstilsynet i sommeren 2015, som vi nu har fået aktindsigt i.

Carsten Elmerdahl Olsen er portør på Amager Hospital. Han er jævnligt udsat for trusler og verbale overfald, og i foråret involveret i en episode, hvor en psykisk syg dame sparkede, slog og spyttede efter ham og hans kollega i skadestuen på hospitalet, fordi hun ikke ville indlægges på psykiatrisk afdeling, der ikke hører under Amager Hospital.

-Det er jo aldrig behageligt. Det er nogle grimme oplevelser, man kommer ud for, og man bør tilkalde politiet i stedet for os, siger han.

quote Klaus Halle Gerschanoff

Det er nogle grimme oplevelser

Klaus Halle Gerschanoff, er faglig sekretær i FOAs afdeling 1, der organiserer portørerne i København.

Vold er en hverdagsting for portørerne på alle hospitalerne i København, og det er et støt stigende problem, siger han.

Han påpeger, at tallene fra Amager er høje - men at billedet ikke er urealistisk.

-Det sker, fordi der ikke er tid til noget som helst. Vi har ikke tid til at sætte os og snakke med patienterne, og det giver konflikter, når de for eksempel skal flyttes, lyder det.

Se vores indslag om sagen i aften 19.30.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik