Virtual reality hjælper kommuner med at vælge gadelys

Et testcenter i Albertslund har udviklet en virtual reality-verden, hvor kommuner blandt andet kan teste gadebelysning, inden de køber.

Belysning er en stor opgave og investering for en kommune, og derfor er det vigtigt at vælge rigtigt. Nu er det blevet lidt nemmere. 

Testcenteret Danish Outdoor Living Lab har nemlig lavet et virtuelt miljø, hvor kommuner kan placere forskellige typer af gadebelysning og se, hvordan de vil virke i området. En mulighed som blandt andet Fredensborg Kommune gør brug af.

- Det er en løsning som kan bidrage til at udvikle vores belysningsplan - både til at tage beslutninger om armaturer og opsætning, men også til kommunikation mellem os, vores rådgivere og borgere, siger Thomas Lykke Pedersen, borgmester i Fredensborg for Socialdemokraterne. 

I det virtuelle miljø kan kommunen via forskellige farver se, hvor der er mest lys på de virtuelle veje. Samtidig kan de fjerne, tilføje eller omplacere de mange forskellige typer af belysning, så alle løsninger kan testes og diskuteres, inden der tages en endelig beslutning. 

Det virtuelle miljø er en tro kopi af Hersted Indutripark i Albertslund, hvor testcenteret ligger, men ideen er, at det også skal være muligt for kommunerne at få udviklet et virtuelt miljø med udgangspunkt i et af deres lokale områder, så de kan prøve belysningen, der hvor den skal bruges. 

Testcenteret Danish Outdoor Living Lab, der står bag det virtuelle miljø, er et samarbejde mellem Albertslund Kommune, DTU og Gate 21. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik