Vinbønder jubler over rekordhøst: Kom indenfor i et vineri

En sommerhed september gav de danske vinavlere den bedste høst nogensinde.

Årets danske vinhøst slår alle rekorder i både mængder og kvalitet. Den bedste høst nogensinde, lyder det fra erfarne vinproducenter.

quote En god tommelfingerregel er, at et kilo druer er lig med en flaske vin.

Jean Becker, vinbonde

Jean Becker er en af de vin-entusiaster, der er svært godt tilfreds i disse dage. Han er en del af andelsforeningen Frederiksborg Vin, der har plantet cirka 1400 rødvinsstokke på en vinmark vest for Hillerød. 

- Kvaliteten er absolut god. Vi har en vældig god høst både mængdemæssigt, men også kvalitetsmæssigt, siger Jean Becker til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Vi har lov til i Danmark at tilsætte sukker for at hæve alkoholprocenten med op til to, men det behøver vi slet ikke i år. 

Når druerne herhjemme undtagelsesvis er søde nok i sig selv, behøver vinproducenten ikke at tilsætte sukker. Det giver bedre og mere komplekse vine, der minder om dem, vi kender fra varmere himmelstrøg.

Jean Becker fortæller, at andelsforeningen i år har høstet 40 procent flere druer end normalt.

- I alt er der her i vineriet indgået 6,5 tons druer i høsten, og en god tommelfingerregel er, at et kilo druer er lig med en flaske vin, siger han til TV 2 Lorry. 

Danmark blev først godkendt til at sælge danskproduceret vin i 2000. Dengang var der seks producenter. I dag er der omkring 1200 medlemmer af vinavlerforeningen. De fleste er dog hobbyavlere.

Jean Becker er tidligere formand for vinavlerne i Danmark.

Se meget mere i afspilleren ovenfor 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik