Vilde med havmøllesafari: 70.600 forsøgte at få billet

Hele 70.600 danskere meldte sig til lodtrækningen om billetter til DONG Energy’s havmøllesafari.

Med seks færger, 26 afgange og 4.500 pladser havde DONG Energy gjort klar til et stort rykind, da virksomheden for nylig inviterede på udflugt til havmølleparkerne ved Anholt, Gedser og København de to sidste weekender i september.

quote Det er meget glædeligt, at så mange har ønsket at komme med os ud og se havmøllerne på tæt hold

Filip Engel - chef for branding og bæredygtighed

Og der blev i høj grad rift om at komme med ud på havet: Hele 70.600 danskere var med i puljen, da DONG Energy trak lod om billetterne.

-Det er meget glædeligt, at så mange har ønsket at komme med os ud og se havmøllerne på tæt hold og samtidig få et indblik i den omstilling til grøn energi, som er i fuld gang både i DONG Energy, i Danmark og ude i verden, siger Filip Engel, chef for branding og bæredygtighed hos DONG Energy, der er Danmarks største producent af grøn strøm.

2.900 ekstra billetter

I lyset af den overvældende interesse besluttede DONG Energy at udvide med yderligere 18 afgange og 2.900 billetter, så der blev trukket lod om i alt 7.400 billetter på 44 afgange. 

Specielt for at komme med ud til Middelgrunden har interessen endog været rigtig stor. DONG Energys system siger at 39.349 personer har efterspurgt billetter til Middelgrunden.

Oplev havmøllerne i 3D

Hvis man havde tilmeldt sig lodtrækningen, men ikke fik billet, kan man i stedet få en 3D-oplevelse af de imponerende havmøller ved at skrive til DONG Energy og bestille en gratis virtual reality-brille i karton.

Via VR-brillen kan man følge DONG Energy’s fotograf ud på havet og helt op i toppen af en havmølle. 

Havmøllesafarierne udgår med lejede færger fra henholdsvis Grenaa Havn til Anholt Havmøllepark, Københavns Havn til Middelgrunden Havmøllepark og Gedser Havn til Nysted Havmøllepark i weekenderne 17.-18. september og 24.-25. september. 

Tag med TV 2 Lorry på havmøllesafari

Fakta om den grønne omstilling 

Danmarks omstilling til grøn energi er i fuld gang, og i spidsen for omstillingen står DONG Energy, der producerer 25 % af Danmarks grønne strøm og har sørget for over halvdelen af Danmarks CO2-reduktion i det forgangne årti.

Alene i dansk farvand producerer DONG Energy’s havmøller grøn strøm svarende til en million husstandes strømforbrug. 

 
 
Foto: DONG Energy A/S

Danmark har, siden de første havmøller blev rejst ved Vindeby for 25 år siden, gennemgået en regulær energirevolution, der samtidig har lagt grunden til et eksporteventyr.

Mens havmøllerne ved Vindeby, der blev rejst i 1991, var godt 50 meter høje og kunne levere strøm til 2.200 husstande, er møllerne i Anholt Havmøllepark omkring 140 meter høje og leverer strøm til 400.000 husstande. 

Danmark er meget langt fremme i omstillingen fra sort til grøn energi. Ved at gå fra kulfyrede kraftværker til mere biomasse og havvind har DONG Energy på ti år cirka halveret sin CO2-udledning pr. produceret kilowatt-time.

Omkring 30.000 personer er beskæftiget i vindindustrien i Danmark, og vindmøllebranchens årlige eksport er på over 50 milliarder kroner. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik