Vidne i drabssag: Rapsang om at pløkke var sjov og spas

Anklager i sag om trippeldrab sværmer om rapsang og aflytninger. Rockervidne har dog svært ved at huske noget.

Sætninger som "IR (en tiltalt for trippeldrab, red.) fucking pløkker jer" og "der er no mercy med de tre" har ikke noget med et tredobbelt drab på Frederiksberg at gøre.

Heller ikke selv om sangen med de pågældende ord blev sendt få timer inden det, politiet kalder en likvidering af tre unge mænd i november 2015.

I Retten på Frederiksberg bliver en Bandidos-rocker afhørt i sagen. Han kender til rapsangen, men ser den ikke som andet end en "komisk sang".

- Det er meget svært at tage sangen seriøst. Det lyder som en, der sidder og keder sig, siger vidnet. 

Han er selv omtalt i rapsangen og var medlem af Bandidos, da det tredobbelte drab fandt sted midt om natten i en lejlighed på Christian Paulsens Vej, da de tre ofre lå og sov.

Politiet har fundet rapsangen med vendinger som "hvis I vil noget, nakker vi jer" og "det er sådan, vi gør". Sangen nævner også "gun" og maskingevær. Netop en revolver og et haglgevær blev brugt til drabene.

Specialanklager Jakob Buch-Jepsen mener, at sangen er bevis for, at drabene var planlagt. Ifølge vidnet er det dog ikke noget, der skal tages bogstaveligt.

- Der blev lavet så meget. Det var bare spas og sjov. Det var bare noget, vi grinte af, siger han i retten.

Anklageren spørger også vidnet ind til telefonaflytninger, der bliver afspillet i sagen. 

Generelt svigter vidnets hukommelse dog adskillige gange. Han kan ifølge sin forklaring ikke huske særlig meget om perioden for halvandet år siden eller sit forhold til 33-årige IR, der sidder tiltalt for drabene sammen med to andre.

I løbet af afhøringen udveksler vidnet og IR smil flere gange.

Også rapsangens ophavsmand skal forklare sig i retten. Han var indkaldt til at vidne tirsdag formiddag, men har angiveligt sovet over sig. Han skal derfor fortælle om sin musik senere på dagen.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik