Vestegns-borgmestre råber op: Hjælp os med motorvejsstøj

Flere borgmestre på Vestegnen vil have staten til at hjælpe med at dæmpe motorvejsstøjen.

En konstant lyd af tung trafik på den nærliggende motorvej er ikke noget, der fremmmer sundheden eller det gode humør.

Det kender mange borgere på Vestegnen til, og over halvdelen af dem, der bor tæt ved en motorvej, føler sig stærkt generede af støjen. Det viser en undersøgelse ved Køge Bugt Motorvejen, som Vejdirektoratet har lavet. 

Det får nu flere Vestegns-borgmestre til at bede politikerne på Christiansborg om hjælp til at dæmpe støjgenerne, melder P4 København. 

- Motorvejene hører under staten. Derfor er det selvfølgelig også staten, der skal påtage sig opgaven. Det kan ikke være rigtigt, at kommunerne skal løse alle problemerne. Det duer ikke, siger Vallensbæks konservative borgmester Henrik Rasmussen til P4 København.

Han får opbakning af Ishøjs socialdemokratiske borgmester, Ole Bjørstorp. Han ser gerne, at staten bruger nogle penge på støjvolde eller støjskærme til området.

- Vi kan ikke betale det her. Det er meget dyrt at lave støjvolde- og skærme, men vi vil gerne have det løst. Derfor stiller vi gerne op, siger Ole Bjørstorp til P4 København. 

Ishøj Kommune vil dog også gerne spæde til, lyder det fra borgmesteren.

I Glostrup, Brøndby, Albertslund, Hvidovre, Ishøj og Vallensbæk er mere end 15.000 boliger nu så plaget af sundhedsfarlig støj, at Miljøstyrelsens grænseværdi på 58 decibel overskrides.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik