Verdenspremiere på Østre Gasværk: Vi går planken ud sammen

Mandag begynder læseprøverne til musicalen Jorden Søjler, der er baseret på Ken Folletts populære roman af samme navn. Søndagsmagasinet har fulgt ugen op til.

Musicalen Jordens Søjler har været 3 ½ år undervejs, fra teaterets direktør, Pia Jette Hansen, fik den vilde idé.

Og at det netop er Østre Gasværk Teater i lille København, der får lov til at skabe en musical over en verdenssucces som Jordens Søjler er ingen ringe bedrift.

- Tænk lige over det: 25 millioner eksemplarer har den bog solgt, den er oversat til 30 sprog, og der er lavet en tv-serie, som mange har set. Det er en international bestseller og en etableret succes, som man ikke bare får lov til at lave om til teater. Men Østre Gasværk har formået at sikre sig verdensrettighederne til den her kendte bog, og det synes jeg er ret flot, siger Jakob Steen Olsen, som er teaterredaktør på Berlingske.

Det er også noget af en satsning for det i verdenssammenhæng lille teater. Alt skal tænkes fra bunden - fra manuskript over musik til scenografi og kostumer. Normalt køber teatrene en færdig ramme at spille indenfor.

- Det er klart, at hvis man tager et koncept der har virket i hele verden, så er det underligt hvis det ikke også virker her. Men her tager vi et koncept som vi ikke aner om virker. Så vi går planken ud og vi går ned sammen hvis det ikke går og det giver jo en kæmpe holdånd, siger teaterdirektør Pia Jette Hansen.

quote Manden, der har solgt 160 millioner bøger, har personligt skulle godkende både Østre Gasværk, manuskriptet og musikken.

 

For en musical er dyr at sætte op og holde i gang - og alt skal produceres måneder inden publikum forventningsfuldt møder op i foyeren i den gamle gasbeholder.

Alene arbejdet med at koge de små 1000 sider i romanen ned til 128 siders sangbart manuskript, har krævet weekend efter weekend i et sommerhus for skrivetrioen Høg Aaagaard Svanekier - der også stod bag Skammerens Datter.

- Det tager tid, og det er til tider frustrerende, fordi vi har alle sammen vores yndlingspassager, og det er ikke altid de samme. ”Jeg vil have den med, jamen jeg vil have den med”, og de kan ikke begge to være der, fortæller manuskriptforfatter Sune Svanekier.

Holdet har netop været i Canterbury for at besøge katedralen, der inspirerede Ken Follett til historien.

Omdrejningspunktet er den nærmest umulige opgave at bygge en katedral i 11-tallets England, hvor intriger, magt og ondskab forsøger at forhindre både byggeri og storslået kærlighed.

Manden, der har solgt 160 millioner bøger, har personligt skulle godkende både Østre Gasværk, manuskriptet og musikken.

Efter at have mødt holdet i Canterbury, glæder Ken Follett sig til verdenspremieren i København den 12. oktober 2016.

Selvom valget af Laus Høybye som bygmester Jack og Caspar Phillipson som Prior Philip er helt anderledes, end han selv havde tænkt det, kalder han to af de vigtigste karakterer i sin karriere som forfatter.

- De er begge meget unge og flotte. Jeg havde ikke forestillet mig, at nogle af nogle af mine karakterer skulle være smukke. Men det er jo teateret, så det skal de, smiler Ken Follett.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik