Verdensmester i ridning skal tølte på glatis

Hun kunne sige hest, før hun kunne sige mor. Nu kæmper Tania Høivang Jensen på sin islandske hest for guld i den særlige disciplin istølt.

Til sin mor ærgelse sagde lille Tania i barnevognen "hest" før hun sagde "mor".  Siden da kastede Tanie Høivang Jensen fra Fredensborg særligt sin kærlighed på de hårdføre islandske heste.

Hun er blevet nordisk mester  og verdensmester flere gange med sine islandske heste. Og hun er fortsat en af Danmarks allerbedste ryttere på den islandske hest.

Allerede som 16-årig tog hun til Island for at arbejde med de særlige heste herfra. I dag er hun rideinstruktør og konkurrencerytter. 

Denne weekend deltager Tanie Høivang Jensen i Istølt Wintermatch 2017 i den nordjyske by Frederikshavn, hvor hun er oppe mod 50 ryttere fra Norge, Sverige, Tyskland og Danmark

Med den islandske hest konkurreres der nemlig i den særlige gangart "tølt", og ved stævnet i Frederikshavn foregår det på is. Det har Tania Høivang Jensen ikke prøvet før, men hun lader sig ikke skræmme:

- Man skal altid gå efter at vinde, det er ikke sikkert det er muligt, men hvis man ikke stræber efter det, når man det aldrig. 

Mød flere gange verdensmester og hendes islandske heste inden istølt-stævnet i Nordjylland. 

Du kan se, hvordan det går Tania Høivang Jensen, når TV2 Lorry sender hele is-showet med de hårdføre islandske heste på TV2 Lorrys egen tv-kanal Lorry+ søndag d. 29. januar kl. 12 og 19.55.

Du kan også finde udsendelsen her:

http://www.tv2lorry.dk/islandske-heste/istolt-2017

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik