Verdensmester i landevejscykling: Amalie Dideriksen vender hjem

20-årige Amalie Dideriksen fra Amager vendte i dag hjem som første kvindelige danske verdensmester nogensinde i landevejscykling.

Sammen med venner, bekendte og fans var et stolt og rørt forældrepar i dag taget til lufthavnen i Kastrup for at hente deres datter.

- Nu begynder det der 'mor-hysteri' at brede sig, kan jeg mærke, siger Tina Dideriksen kort inden datteren kommer ud i ankomstterminalen.

quote Selvom hun er en pige, så kan hun stadig være et idol for mig

Jonas Michaelsen, ungdomsrytter, Amager Cykle Ring

20-årige Amalie Dideriksen skrev sig i lørdags ind i historiebøgerne, da hun til VM i Doha i Qatar sikrede sig titlen som Danmarks første kvindelige verdensmester i cykling.

Derfor var mange mennesker i dag mødt op i Københavns Lufthavn for at fejre den hjemvendte helt, som ankom til store bifald fra de fremmødte.

-  Det er dejligt, og det tror jeg, hun blev rigtig glad for. Det kunne man godt se, da hun kom ud, at hun synes, det var skønt, siger Tina Dideriksen.

Amalie Dideriksen bliver hyldet i barndomsklubben Amager Cykle Ring som den første kvindelige danske verdensmester i landevejscykling
Amalie Dideriksen bliver hyldet i barndomsklubben Amager Cykle Ring som den første kvindelige danske verdensmester i landevejscykling
Foto: Emil Enemark Sørensen

Selv kom det som en overraskelse for den unge verdensstjerne at se så mange mennesker modtage hende.

quote Jeg vidste godt, at der ville være nogle, men at der ville være så mange, og at de havde lavet banner og så videre - det blev jeg lidt overrasket over. Og meget glad

Amalie Dideriksen, verdensmester i landevejscykling

- Jeg vidste godt, at der ville være nogle, men at der ville være så mange, og at de havde lavet banner og så videre - det blev jeg lidt overrasket over. Og meget glad, siger Amalie Dideriksen.

Efter modtagelsen i lufthavnen fortsatte fejringen i barndomsklubben Amager Cykle Ring, hvor Tårnbys borgmester Henrik Zimino førte an med et trefoldigt hurra.

- Den her VM-titel har stor betydning for hele kommunen, for Amalie er et forbillede for mange - ikke kun for cykelryttere men for alle unge, siger borgmesteren.

Amalie Dideriksen bor i Danmark, selvom hun kører for det hollandske storhold Boels-Dolmans.  Derfor har hun også fortsat et tæt forhold til Amager Cykle Ring, hvor det hele startede.

- Vi troede ikke vores egne øjne, da hun vandt. Så det var fuldstændig enestående fantastisk, siger Anders Bækholm Jensen, der er støttemedlem i Amager Cykle Ring.

quote Vi lå hjemme på gulvet og hylede og skreg. Så jo, det var stort. Det var rigtig stort

Leif Dideriksen, farfar til Amalie Dideriksen.

- Jeg tror, det er svært at overvurdere betydningen af det her resultat. Både for Amager Cykle Ring og for dansk cykling generelt, siger Morten Anderson, der er næstformand i klubben.

Den historiske præstation bliver heller ikke glemt lige foreløbig, og den har sat sine tydelige spor på Amager. 

- Der var ingen, der havde regnet med det her. Så vi lå hjemme på gulvet og hylede og skreg. Så jo, det var stort. Det var rigtig stort, siger Amalie Dideriksens farfar, Leif Dideriksen.

-  Det er mega sejt, og man er jo sammen med hende. Hun er med på turene og pigecamps. Og der er hun her jo, og hun holder foredrag, så vi ser hende jo. Det er fedt, siger Laura Auerbach-Lind, der er ungdomsrytter i klubben. Hun bakkes op holdkammeraterne på drengesiden:

- Selvom hun er en pige så kan hun stadig være et idol for mig, siger Jonas Michaelsen, mens Sebastian Nuppenau Westergaard nikker enigt og tilføjer:

quote Det er virkelig sejt, at hun bliver verdensmester, når hun kun er 20 år

Sebastian Nuppenau Westergaard, ungdomsrytter, Amager Cykle Ring

- Det er virkelig sejt, at hun bliver verdensmester, når hun kun er 20 år.

Men også blandt de ældre klubmedlemmer er man imponeret over den unge verdensmester.

-  Jeg havde måske regnet med, at der kom en medalje, men jeg havde ikke regnet med, at hun kunne tage guld. Det var fantastisk, siger Bente Skov.

Til trods for at hun nu er verdensmester, så regner Amalie fortsat med at deltage i nogle træninger i barndomsklubben. Og selvom hun er ydmyg, så vil hun selvfølgelig bære sin regnbuefarvede verdensmestertrøje.

- Jamen det er så specielt, og det gælder i et år. Så det gælder om at udnytte det så meget som muligt og nyde det, mens det varer.

Hvis man ønsker at se Amalie forsvare den regnbuefarvede verdensmestertrøje, så foregår VM til næste år i den norske by Bergen.

Du kan se hele TV 2 Lorrys indslag om Amalie Dideriksen her: 

Danmarks første kvindelige verdensmester i cykling vendte i dag hjem og blev fejret i barndomsklubben på Amager. Men allerede i lufthavnen var mange mennesker i formiddags mødt op for at fejre den hjemvendte helt - den bare 20-årige Amalie Dideriksen.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik