Varm hjælp i en kold tid: Gratis juletræer til børnefamilier

DUI-Rødovre donerer gratis juletræer til 50 trængende familier. Og så er der oven i købet tale om smart genbrug.

December er dyr, og juledagene trækker hårdt på mange familiers pengepung. Og for nogle familier er hele højtiden i nærheden af at være en økonomisk umulighed. Nu er der lidt hjæp at hente for trængte børnefamilier i Rødovre, for organisationen DUI Rødovre uddeler i dag gratis juletræer.

-Det er første år, vi gør det her. Det udspringer af kontanthjælpsloftet, som rammer mange børnefamilier. Og vi er jo netop en børne- ungdoms- og familieorganisation, så her synes vi, at vi kan hjælpe, fortæller Lis Olesen, der er formand for DUI i Rødovre.

Juletræerne har været brugt en gang før. En lokal virksomhed havde holdt juletræsfest, og til den brugte de en masse juletræer.

-Men da festen var forbi så syntes de, at det var synd bare at smide alle træerne ud. Derfor kontaktede de os, forklarer Lis Olesen.

Der var så mange, at DUI forleden delte juletræer ud i Avedøre - og i dag sker det altså i Rødovre.

Lis Olesen: -Vi tror på folk, så man bliver hverken målt eller vejet, når man beder om et træ.
Lis Olesen: -Vi tror på folk, så man bliver hverken målt eller vejet, når man beder om et træ.
Foto: Privatfoto

-Og vi spørger ikke folk til deres forhold. Vi tror på dem. Så man bliver på ingen måde målt eller vejet, hvis man møder op og gerne vil have et juletræ. Men jeg tror, der er mange, der har svært ved at finde de 200 til 500 kroner et træ koster, siger DUI-formanden.

Juletræerne har fået trukket net over, så de er nemme at transportere det, og hvs man ikke har en julketræsfod, så kan det også klares på stedet.

Juletræsuddelingen sker i DUIs lokaler, der ligger på Gunnekær 70 i Rødovre, og det er fra klokken 16 i dag og frem til, mellem 19 og 20.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik