Vallensbæk hitter i ny opgørelse: Hurtigst til byggesager

Der er kæmpe forskel på antallet af dage, som kommunerne bruger på sagsbehandling af byggesager, viser ny opgørelse. Her topper Vallensbæk Kommune.

Vallensbæk Kommune kan bryste sig af at være en af de to kommuner i landet, der har absolut hurtigste sagsbehandlingstider, når det gælder byggesager.

Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri.

Sammen med Tønder indtager Vallensbæk førstepladsen som den hurtigste kommune.  De to kommuner bruger i gennemsnit kun fire dage på at behandle en byggesag. Ventetiden er opgjort fra den dag kommunerne har modtaget alle relevante dokumenter i sagen.

I den anden ende af skalaen ligger Glostrup. Her skal man i gennemsnit vente 51 dage, før kommunen har færdigbehandlet sagen.

Og det er alt for lang tid, siger formanden for Dansk Byggeri Hovedstaden, Søren Tscherning, i en pressemeddelse. Han mener ikke, kommunen bør bruge mere end 14 dage på at få sendt byggetilladelsen afsted:

- Vi har drøftet konsekvenserne af den lange sagsbehandlingstid med Glostrup Kommune, og vi kan kun konstatere, at der er brug for effektivitet på området. Det kan heller ikke være tilfredsstillende for kommunen selv.

I Glostrup Kommune mener man dog, at problemet ligger et andet sted. Her har man nemlig oplevet et stigende antal byggesager gennem de seneste år - og derfor er sagsbehandlingstiden blevet længere.

- I Glostrup Kommune har vi over de seneste år oplevet en fordobling af antallet af byggesager, som skyldes en positiv udvikling inden for både bolig- og erhvervsbyggerier. Det har desværre betydet en noget længere sagsbehandlingstid. Vi har dog oprustet på området, og sagsbehandlingstiden er nu på vej i den rigtige retning. Det er også værd at nævne, at vi sagsbehandler enkle og fuldt belyste sager inden for et par uger, siger chefkonsulent i Glostrup Kommune, Christian Mahrt, til TV 2 Lorry.

Også Lyngby-Taarbæk ligger i den tunge ende af skalaen. Her tager det gennemsnitligt 46 dage at behandle en byggesag, mens Stevns bruger 45 dage og Albertslund 39 dage. Også Hørsholm og Gribskov har mange ventedage, og bruger henholdsvis 35 og 34 dage på at behandle byggesager.

Se hvor lang tid det i gennemsnit tager at få færdigbehandlet en byggesag i din kommune på listen herunder:

DEN GENNEMSNITLIGE SAGSBEHANDLINGSTID PÅ BYGGESAGER I DIN KOMMUNE:
Albertslund, 39 dage
Allerød, 29 dage
Ballerup, 11 dage
Brøndby, 18 dage
Dragør, 14 dage
Egedal, 20 dage
Fredensborg, 11 dage
Frederiksberg, 11 dage
Frederikssund, 15 dage
Furesø, 9 dage
Gentofte, 13 dage
Gladsaxe, 13 dage
Glostrup, 51 dage
Greve, 24 dage
Gribskov, 34 dage
Halsnæs, 14 dage
Helsingør, 30 dage
Herlev, ikke oplyst
Hillerød, 23 dage
Hvidovre, 19 dage
Høje-Taastrup, 20 dage
Hørsholm, 35 dage
Ishøj, 26 dage
København, 35 dage
Køge, 23 dage
Lejre, 25 dage
Lyngby-Taarbæk, 46 dage
Roskilde, 25 dage
Rudersdal, 18 dage
Rødovre, 28 dage
Solrød, 20 dage
Stevns, 45 dage
Tårnby, 30 dage
Vallensbæk, 4 dage

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik