Valby får en ny idrætshal med plads til græs - og sandbane

Hafnia-Hallen erstatter den gamle Club Danmark Hallen i Valby. Taget på hallen kollapsede i 2010 - men nu er den nye hal klar. Med sand og græs.

På en måde kan man godt sige, at Valby har fået en helt indendørs idræts-by.

I den nye idrætsby, som ligger på Julius Andersens Vej, er der en del at vælge imellem.

Der er nemlig både en 100-meter-bane,  adskillige baner til beach-volley og  flere kunstgræsbaner. Både store og små. 

Samtidig er der tre forskellige temperaturer i hallen. Der er rum med godt 20 graders varme, der rum med kun 15 graders varme og så er der rum, som nærmest er uopvarmede.     

Taget på den gamle hal kollapsede i 2010 

Den nye hal har fået navnet Hafnia-Hallen. Og den afløser altså den tidligere Club Danmark Hallen i Valby. Tilbage i 2010 kollapsede taget på hallen, på grund af tung sne.

Den nye hal blev indviet i dag, af borgmester Frank Jensen og kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen.

Hallen er godt 9.000 kvadratmeter stor. Den nye hal er bygget med en slags "haller i hallen"-koncept.

Så udover at der er tale om en helt almindelig idrætshal, så er der også syv-mands kunstgræsbane, mini-kunstgræsbaner, beachvolley-baner og fitnessrum.

Også indendørs torv til arrangementer

Samtidig er der et indendørs torv, hvor der er plads til at holde arrangementer. På den måde er der bygget en hal, som man kan bruge til rigtig meget forskelligt. 

Overborgmester Frank Jensen er klar til at fejre den nye hal.

- Kæmpestort tillykke til Valby med Hafnia-Hallen. Hallen giver idrætslivet i Valby og hele byen et løft. I København skal vi have de bedst mulige idrætsfaciliteter, som vi allesammen kan bruge. I de her flotte rammer får børn, unge, midaldrende og ældre mulighed for at møde hinanden. Og her kan de opleve glæden ved motion, leg og fællesskab.

Spændende byggeri - som en by under tag 

Også kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen, fra Dansk Folkeparti,  glæder sig til at byde velkommen i Hafnia-Hallen.

- Det er dejligt, at Hafnia-Hallen efter mange års ombygning endelig står klar til brug. Det er et spændende byggeri. Med sit "hal-i-hal-koncept" er den med til at sætte nye standarder for, hvordan vi bygger moderne idrætshaller. Haller der kan rumme mange forskellige idrætsgrene.

quote Det er dejligt, at Hafnia-Hallen efter mange års ombygning endelig står klar til brug. Med sit "hal-i-hal-koncept" er den med til at sætte nye standarder for, hvordan vi bygger moderne idrætshaller. 

Carl Christian Ebbesen, kultur- og fritidsborgmester, Kbh., Dansk Folkeparti

Bliver drevet af en brugergruppe

Den nye hal bliver drevet af en brugergruppe. Gruppen består af Københavns Idrætsefterskole, Copenhagen Beachvolley, Boldklubben Fremad Valby og Boldklubben Frem.

Brugergruppen har været med i projektet fra start til slut. På den måde har gruppen haft indflydelse på både udformningen af hallen og navnet.

Navnet Hafnia er faktisk Københavns gamle havn. Og netop det navn skal være med til at understrege, at Hafnia-Hallen er en hal, som er for hele byen. En hal der er åben for alle. 

Fakta:

• Hafnia-Hallen er designet af Christensen & CO Arkitekter a/s. Entreprenøren er CC Contractor. Bygherre og ejer er Københavns Kommune.

• Hallen har kostet 95 millioner kroner at bygge. 

• Den daglige drift med udlejning og udlån af udstyr og vedligehold bliver klaret af Københavns Idrætsefterskole, Copenhagen Beachvolley, Boldklubben Fremad Valby og Boldklubben Frem. De er gået sammen om en selvejende institution, og har nu en driftsaftale med Københavns Kommune.

• Club Danmark Hallen blev bygget i 1996. Den belv brugt til indendørs fodbold og atletik. Men i julen 2010 kollapsede taget i den ene ende på grund af store mængder sne. Siden da har hallen stået tom.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik