Uuups! Katastrofe-varsel fra DMI på Østerbro var en fejl

Røde ører i det danske vejrmeldingsinstitut

Nogen må have røde ører i Danmarks Meterorologiske Institut på Lyngbyvej i København. Og de røde ører skyldes hverken hård blæst eller kraftig kulde - men derimod en temmlig opsigtsvækkende fejl. For i aftes varslede instituttet pludselig storm med vindstød af orkanstyrke - og oversvømmelser i et omfang, der ikke er set før. 

DMIs voldsomme vejrvarsel
DMIs voldsomme vejrvarsel

Særligt jyderne kunne se frem til ekstreme ubehageligheder - med vandstande på både otte og ti meter over normalen, og vindstød der lød på 40 meter i sekundet ville næppe heller have været behagelige. Og en vandstand på ti meter ved den jyske Vestkyst ville have haft skræmmende konsekvenser for hele landet.

Nu var det så heldigvis en vildtflyvende vejr-and, DMI havde sluppet løs. I Ekstra Bladet indrømmer vagthavende ved DMI, Frank Nielsen, at han er den skyldige.

-Der var tale om en menneskelig fejl. Jeg var ved at teste noget, og så kom jeg til at trykke på den forkerte computer, så det blev udgivet. Der er ingen vejrmæssige farer, siger han til avisen.

Han indrømmer også, at hvis hans vejrvarsel havde væet rigtigt, så ville det mste af landet være blevet oversvømmet.

-Vores grafikker viste, at vandet ville stige op mod otte meter på Vestkysten. Det er jo ikke sket før, så der ville være tale om en national katastrofe. Det havde jo været forfærdeligt, erkender han.

Meterologen lover, at den computer, der var i brug i går, ikke bliver brugt igen.

DMI udsendte katastrofeadvarslerne klokken 19.57. Fem minutter senere - klokken 20.02 afblæste de stormen, og yderligere otte minutter derefter også stormfloden. Det skete i en mail, der tørt konstaterede, at varslet om forhøjet vandstand ophørte.

Instituttet fandt ikke anledning til at udsende yderligere forklaringer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik